Fatih askerden sonra mı başa geçecek?

Fatih ERBAKAN askerden sonra mı SP'nin başına geçecek?

Fatih askerden sonra mı başa geçecek?
Kongrede tek aday çıkması ve Erbakan’dan sonra ‘’Koltuk mücadelesi’’ görüntüsünün doğmaması sağlanacak. Yeni genel başkan için, Erbakan’ın dava arkadaşları ve GİK üyeleri Mustafa Kamalak, Şevket Kazan, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Tekdal, Fehim Adak, İsmail Müftüoğlu, Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Süleyman Arif Emre ve Yasin Hatipoğlu’nun görüşleri etkili olacak.

SP kulislerinde, partiyi seçime tecrübeli bir isim götürmesi fikri ağır basıyor. Bunun için de eski genel başkanlar Recai Kutan ve Ahmet Tekdal, ya da Mustafa Kamalak ile Yasin Hatipoğlu ismi üzerinde duruluyor.

Bazı SP’liler ise Fatih Erbakan’ın genel başkan olmasını istiyor ve ‘’Hocamızın mirası Fatih varken başka isim düşünülemez’’ diyor. Ancak Fatih Erbakan’ın askerliğini yapmamış olması bir engel olarak görülüyor. Askerlik görevini yapmayan Genel Başkan olabiliyor ancak milletvekili adayı olamıyor. Fatih Erbakan’ın da 12 Haziran seçimleri sonrası ve askerlik dönüşü Genel Başkan olmasını isteyenler bulunuyor.

Mustafa Kamalak yeni genel başkan için ‘’Yetkili organlarımız var, kimin genel başkan olacağı önemli değil. Daima rahmetli Erbakan’ın yolundan gideceğimiz için, ülkemize hizmet edecek kişiler olacaktır” dedi.