Çatılardaki Buzu İtfaiye Kırıyor

Doğu Anadolu Bölgesi‘nde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 21 dereceyle Ağrı‘da ölçüldü. Muş‘ta etkili olan soğuk hava nedeniyle çatılardaki buzları kırmak için Muş Belediyesine bağlı İtfaiye Birim

Akdeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altındaki bölgede, aralıklarla devam eden kar yağışı veya tipi nedeniyle Erzurum‘da 87, Ardahan‘da 22, Muş‘ta 8, Bingöl‘de 6 ve Iğdır‘da 5 olmak üzere toplam 128 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor. Erzurum‘da son 24 saat içerisinde 1‘i doğum vakası olmak üzere 8 hastanın bulunduğu yerleşim birimlerindeki kapalı yollar, karla mücadele ekipleri tarafından açılırken, hastalar İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı‘da 21, Erzurum‘da 14, Kars‘ta 13, Ardahan‘da 10, Iğdır‘da 5 ve Erzincan‘da 4 derece ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, perşembe günü Erzurum‘un kuzey kesimlerinde hafif kar yağışı beklendiğini belirtti.     

Bu arada İkizdere-İspir, Kağızman-Tuzluca, Akşar-Gaziler-Karaurgan ve Sarıkamış-Karaurgan karayollarında kar ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı kaydedildi.

-MUŞ‘TA BUZ KIRMA EKİBİ OLUŞTURULDU-

Kaynak: AA