Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması

Jules Verne'e Google süprizi. Google özel doodle çalışması ile karşımızda. Jules Verne'nin doğum günü münasabetiyle Google logo değiştirdi. Jules Verne kimdir? Jules Verne hayatı Jules Verne Seksen Günde Devr-i Âlem eseri ile tanınıyor. İşte Jules Verne...

Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması ile karşımızda. Jules Verne'nin doğum günü münasabetiyle Google logo değiştirdi. Jules Verne kimdir? Jules Verne hayatı Jules Verne Seksen Günde Devr-i Âlem eseri ile tanınıyor. İşte Jules Verne...Google bu kez de bilim kurgu yazarı Jules Verne'nin doğum gününü logosuna taşıyarak kutladı.Dev arama motoru Google'un ziyaretçileri değişen logoya tıklayınca Jules Verne hakkında bilgilere ulaşıyorlar.Jules Verne hayatı.Jules Verne kitapları. Jules Verne eserleri. Jules Verne kitap özetleri. Jules Verne dünyanın merkezine yolculuk.Jules Verne kitapları. Jules Verne kitap özetleri. Jules Verne hayatı. Jules Vernenin hayatı.

Ünlü arama motoru Google bugün yine logosunu değiştirdi. Ancak sitenin yeni logosu şimdiye kadar yaptıkları arasında en özel olanı seçilebilir. Peki, Google'a bu kadar özel bir logo hazırlatan olay nedir? İnternet devi Google özel günlerde logosunu değiştirip kendine has bir anma töreni düzenliyor. Bugün arama motoruna girenler şimdiye kadar gördükleri en farklı ve ilginç yeni logoyla karşılaştı. Geçtiğimiz yıl Pac-Man adlı yapımı kullanıcılarına oynatan oyun bugün ise bilim kurgunun babasını anıyor. Denizaltı şeklinde hazırlanan logonun yanındaki kolu kullanıp denizin gizemlerini görebiliyorsunuz.

Jules Gabriel Verne (Jül Gabriel Vern), Fransız bilim kurgu yazarı (8 Şubat 1828 - 24 Mart 1905).Fransa'nın Nantes şehrinde doğdu. Yazmaya 1850 yılında başladı. İlk yazdığı eserler tiyatro oyunlarıydı. Balonla Beş Hafta adlı romanı ile büyük ün kazandı. Yazar birçok icadı önceden tahmin ettiği için "bilim falcısı" lakabı ile anılır. Denizaltı, uzay yolculuğu, oksijen tüpü gibi onun zamanında olmayan birçok olayı öngördü. İnatçı Keraban adlı romanında Osmanlı İmparatorluğunu ve Türk insanını anlattı. Kitaplarında öngördüğü icatlara genelde onun kullandığı isimler verilmiştir. Jules Verne eserleri, dünyada başka dillere en çok çevrilmiş eserlerdir. Eserleri 148 dile çevrilmiştir.Aynı zamanda da bilim adamı olarak anılır.

Jules Verne öldüğünde, ardında yayımlanmamış 6 roman bırakmıştı. Oğlu Michael Verne, yayımcının isteği üzerine, dönemin gereklerine uydurmak için bu kitaplarda çeşitli değişiklikler yaptı. Fakat yapılan hata anlaşılınca, yeniden Jules Verne'in yazdığı orijinal metinlere dönüş yapıldı ve bu romanlardan Altın Yanardağı ve Wilhelm Storitz'in Esrarı (İthaki Yayınları, 2002) Fransa'da 1995 ve 1996 yıllarında basıldı. Daha sonra Macellanya TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları arasında 2002'de basıldı. Güzel Sarı Tuna ile Meteor Avı romanları da TÜBİTAK tarafından yayımlandı. Bu beş romandan önce, Jules Verne öldükten çok kısa bir süre sonra basılmış bir kitabı daha bulunuyor: Dünyanın Ucundaki Fener (1905).

Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması   JULES VERNE FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması  JULES VERNE KİMDİR ? - VİDEO İZLE

Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması JULES VERNE - DENİZLER ALTINDA YİRMİ BİN FERSAH - TIKLA


İŞTE GOOGLE'UN JULES VERNE LOGOSU


Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması

Beyazperdenin ilk klasiklerinden biri olarak kabul edilen Aya Yolculuk filminin arkasında sayısız eseri ile insanlığın gelecek algısını şekillendiren Fransız yazar Jules Verne'yi görürüz. Yazdığı hemen hemen her roman, film animasyon yada çizgi roman olarak yeniden ele alınan Jules Verne özellikle bilim kurgu sinemasının gözbebeklerinden biri ola geldi hep. Ama onun etkisi sinemadan çok daha önce de hissediliyordu.

Yazar Enis Batur Jules Verne için şunları söyledi: Hayal gücü ile ogünün oranlarına bağlı olarak söylüyorum bilimsel bir bakış açısına dayanmasının sentezi onu kalıcı kaldı. Jules Verne'nin öne çıkmasının sebebi dünya konjektörünün bu tür şeylere elveren bir döneme denk gelmesi yani teknolojinin gelişmeye başladığı bir noktada yer alması.Bu çalışmalarını hayal gücü ile sınırlı tutmayıp dönemin bilimsel araştırmalarına keşiflerine son derece dikkat kesilmiş olması. Jules Verne çok önemli bir öncüdür.

1822 yılında dünyaya gelen Jules Verne 180.doğum yılı bu yıl. Birçoklarına göre bilim kurgunun babası sayılan Jules Verne'nin ilk olarak 1864 yılında basılan 'Dünyanın merkezine yolculuk' hiç süphesiz yazarın romanlarından sinemaya uyarlanan romanlarından biri. Romanın en yeni uyarlaması olan şu günlerde sinemalarda gösterilen bol gösterişli bir yapım.Jules Verne'nin en önemli özelliği hiç süphesiz geleceği bir falcı gibi gören olağanüstü öngörüsü. Yazarın hayal gücü bilim adamlarınıda zihinlerini açan şaşırtıcı bir özelliğe sahip.

En çok bilinen eserleri aşağıda sıralanmıştır.

Seksen Günde Devr-i Âlem (1872)
Dünyanın Merkezine Yolculuk
Denizler Altında 20.000 Fersah (1873)
İnatçı Keraban (1882)
Michael Strogoff (1876)
İki Yıl Okul Tatili (1886-1887)
Aya Yolculuk (1865)
Kip Kardeşler
Doktor Ox'un Deneyi
Dünyanın Ucundaki Fener
Bir Piyango Bileti
Meteor Avı (1901)
Altın Yanardağ
Macellanya
Gezgin Cambazlar
Deniz Yılanı
Kahraman Fenerciler
15 Yaşında Bir Kaptan
Dünyanın hakimi
Yüzen şehir
Bir Gazetecinin Yolculuk Notları
Balonla Beş Hafta
Kaptan Grant'ın Çocukları
Karpatlar Şatosu
Esrarlı Ada
Güzel Sarı Tuna

Jules Verne kimdir? Google özel doodle çalışması