Engin Aydın hayatını kaybetti

Ergenekon davasında tutuksuz olarak yargılanan Engin Aydın, Ankara'da evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Engin Aydın hayatını kaybetti
Aydın'ın cenaze namazı Ankara Kocatepe Camii'nde kılındı. Cenaze namazına CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, eski Adalet bakanları Hikmet Sami Türk ve Seyfi Oktay, eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, HSYK üyesi Suat Ertosun, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan katıldı. Eşi Naciye Aydın da taziyeleri kabul etti.

Engin Aydın, Ergenekon davası kapsamında 7 Ocak 2009 tarihinde, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Erdal Şenel, emekli Org. Kemal Yavuz, yazar Yalçın Küçük ve eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 37 kişi ile birlikte gözaltına alınmış ve 11 Ocak 2009'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak avukatlarının itirazı üzerine 11 gün sonra tahliye edilmişti. İddianamede 'Kent Otel' toplantılarının sekreterliğini yaptığı belirtilen Aydın hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.