Çalıntı kamyonla vurgun yaptı

Bursa'da bir kargo şirketi ile Kayseri'ye malzeme götürmek için anlaşma yapan zanlı, çaldığı kamyona sahte plakla takarak vurgun yaptı. İşte saniye saniye vurgun anı:

Bursa'daki bir taşımacılık şirketi ile Kayseri'ye gitmek üzere anlaşan kimliği belirsiz şahıs, kargoyla anlaşmalı olan müşterilerin yanlarına giderek Kayseri'ye gidecek malzemeleri kamyona yükledi. Zanlı, topladığı ürünleri ilk önce bir kantara götürerek tarttı. Burada fabrika yetkililerinden ürünlerin teslim edileceği yerlerin fatura adreslerini alan şahıs, Kayseri'ye gitmek üzere yola çıktı.

Bu sırada fabrikanın sevkiyatıyla ilgilenen yetkililer, Kayseri'deki firmalara haber vererek siparişlerinin yola çıktığını ve en geç 2 gün içersinde ellerinde olacaklarını söyledi. Ancak aradan 2 gün geçmesine rağmen teslim edilmesi gereken malzemeler adreslerine ulaşamayınca, müşteriler fabrikaları aradı.

Bunun üzerine Bursa'daki fabrikalar kargo şirketini aradı ve ürünlerin Kayseri'ye ulaşmadığını söyledi. Araştırma başlatan kargo şirketi kamyonun plakasını inceledi ve böyle bir plakanın trafik kayırlarında bulunmadığını öğrendi. Bunun üzerine polis ekiplerine haber veren kargo şirketi yaklaşık 100 bin TL değeri bulunan malzemelerin çalındığını söyledi.

Polis, plastik fabrikasının güvenlik kameralarını inceledi. Kayıtlarda son derece rahat olduğu gözlenen zanlı, malzemeler kamyona yüklenirken kenarda duruyor ve gitmek için sabırsızlanıyor. 20 bin TL'lik maddi zarara uğrayan fabrika sahibi Adem Demir, kargo şirketinden malzeme almak amacı ile şahsın geldiğini ifade ederek, "Kamyoncu, telaşlı tavırları ile dikkatimi çekti. Kamyonun çadırını bile çekemiyordu. Kamyonu kullanırken bile acemiydi. Biz kamyona malzemelerini yükledikten sonra kantara gittik. Bu kişi bana burada bu malzemelerin değerini sordu.

Bende torbalarda bulunan malzemelerin plastik hammaddesi olduğunu ve pek fazla bir değerinin olmadığını söyledim. Daha sonra zanlı, kamyonun çadırını çekip gitti. 2 gün sonra malzemelerin adreslerine ulaşmadığını öğrendik ve ve kargo şirketine haber verdik. Yapılan araştırmada, şahsın sahte plaka, ruhsat ve ehliyetle işlem yaptığını gördük. Başka kişi adına da telefon hattı almış. Zaten fabrikanın içersine kendisini girmedi. Tahminime göre güvenlik kamerasını farketmedi" dedi.

Polis, dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlatırken, zanlıyı yakalama çalışmaları ise devam ediyor.