Küçükali: Libya‘da Bir İnsanlık Dramı Yaşanıyor

BURDUR (A.A) – 28.02.2011 – Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Libya‘da bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, ‘‘Bu insani dramın yaşandığı pozisyonda, Türk Kızılayı olarak olaya sessiz kalamazdık. Ama burada bir ha

Tekin Küçükali, Burdur‘da düzenlediği basın toplantısında, henüz kentte Türk Kızılayı‘na ait bir depo bulunmadığına dikkati çekerek, olası bir afetin ardından yardımların Denizli, Antalya ve Manisa‘dan geleceğini söyledi. Küçükali, Türk Kızılayı‘na ait bir deponun kurulması için Burdur Belediyesinden talepte bulunduklarını belirtti.

Burdur‘un afet riskiyle karşı karşıya bir kent olduğuna işaret eden Küçükali, ‘‘Depremi hırsıza benzetiyorum. Ne zaman geleceğini, nasıl yapacağını hiç bilmezsiniz. Gaflete daldığınız an afet başınıza tebelleş olur. Bu bakımdan daha önce tedbirlerimizi almak zorundayız‘‘ dedi.

Küçükali, Türk Kızılayı‘nın Libya ve Mısır‘a yaptığı yardımlarla ilgili de bilgi verdi. Libya‘da bugün bir insanlık dramı yaşandığını belirten Küçükali, şöyle konuştu:

‘‘Bu insani dramın yaşandığı pozisyonda, Türk Kızılayı olarak olaya sessiz kalamazdık. Ama burada bir hakkı teslim etmek lazım ki biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, kurum ve kuruluşlarıyla tarihin en büyük operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu büyük operasyonda sessiz sedasız oluyor ve bunun arasında da Libya‘da yaşayan Türk olan, olmayan herkesin bizimle severek geldiklerini görüyoruz. Türk Kızılayı olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Sadece Marmaris‘te değil, uçaklarla gelenlere havaalanlarında hizmet veriyoruz. Ayrıca sivil gemilerin taşımış olduğu Libya‘daki işçilerimizin getirildikleri limanlarda ve Libya‘da yaşayan, Libyalı olan insanlara da buradan insani yardım malzemeleri gönderiyoruz.‘‘

-OSMANGAZİ MİSSURATA LİMANI‘NA YANAŞTI

Kaynak: AA