Tarık Ramadan‘dan Atina‘ya cami konusunda ders gibi açıklamalar

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya cami yapılıp yapılmamasına ilişkin tartışmalara ünlü düşünür Tarık Ramadan da katıldı. Bu konuda önemli açıklamalarda bulunan Ramadan, Atina’ya cami yapılmasının hem bir "hak" olduğunu, hem de Müslümanlar’ın "topluma entegr



    ATİNA’YA CAMİ İÇİN MİNİ ANKET
    Intelligence Squared Greece ve British Council’in ortaklaşa düzenledikleri Atina’ya cami yapılıp yapılmamasına ilişkin tartışma, yarın akşam Atina’da gerçekleşecek. Üçer konuşmacının olumlu olumsuz tezlerini sunacakları toplantıdan sonra katılımcılara Atina’ya cami yapılıp yapılmaması konusunda bir anket uygulanacak.
    Cami yapılmasını destekleyen konuşmacılar arasında Tarık Ramadan, araştırmacı ve öğretim görevlisi Anna Triantafillu ve El Cezire’nin Atina temsilcisi gazeteci Şadi Ayyubi yer alacak. Karşı tezi savunanlar ise İngiltere Center for Social Cohesion Müdürü ve yazar Douglas Murray, İngiliz yazar Melanie Phillips ve öğretim görevlisi Dimitris Fludas olacak.
    Kurallar gereği konuşmacılar 9’ar dakikalık sunumlar yapacak. Daha sonra katılımcılar soru ve görüşleriyle katkıda bulunacak. Ardında yine konuşmacılara 2’şer dakikalık söz hakkı verilecek. En sonunda ise oylama yapılacak.
    Yunan hükümeti, 2006 yılında kabul edilen yasa gereği, Atina merkezine yakın Yunan Deniz Kuvvetleri arazisinden yakalaşık 17 dönümü cami için ayırmış, kamu kaynaklarından 500 kişilik ve minaresiz bir ibadet mekanı yapılacağını ilan etmişti.