Kılıçdaroğlu, Büyükerşen‘e rozet taktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde partisinin talebi üzerine DSP‘den istifa ederek CHP‘ye geçmeye karar veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 36 meclis üyesinin CHP‘ye geçme törenine katıldı.



Porsuk Spor Salonu‘nda yapılan ve 4 bin kişinin katıldığı ve Atatürk‘ün posterleriyle süslenen salondaki törende, saygı duruşunda bulunulmadı ve İstiklal Marşı okunmadı.
Konuşması sırasında sıkça övdüğü Büyükerşen‘i sahneye davet eden Kılıçdaroğlu, Eskişehirlilere 15 dakika hitap etti. Kılıçdaroğlu, ardından Büyükerşen‘e CHP rozetini taktı ve el ele vererek birliktelik mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu, Büyükerşen konuşurken kürsünün arkasında durdu. Mikrofona geçen Büyükerşen ise konuşmasını hazırladığı 7 sayfalık metinden okudu. Kılıçdaroğlu 15 dakika konuşurken Büyükerşen‘in konuşması ise 30 dakika sürdü.

CHP‘LİLERDEN ÖN SEÇİM İSTEĞİ
Törende bir grup CHP‘li ise milletvekili listesini hazırlayarak genel merkeze gönderdiği ileri sürülen Büyükerşen‘e tepki amaçlı pankart açtı. Ön seçim isteyen CHP‘liler, Kılıçdaroğlu görsün diye konuşma kürsüsünün karşısına, üzerinde, "Ön seçim istiyoruz. Sen istersen yaparsın. Senin adın Kemal" yazılı pankart açtı.
Tören sonrasında 222 Park‘ta yemek yiyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret etti.