Yılmaz Büyükerşen artık CHP'li...

DSP'den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

Yılmaz Büyükerşen artık CHP'li...
CHP lideri Kılıçdaroğlu" Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulluğun kader olmadığını belirterek," Tek hedefimiz halkı kucaklamak, hizmet etmek, derdine derman olmak. Biz halkın rantına değil dertlerine talibiz."Yoksulluk kader değildir. Onu tarihe gömeceğiz" dedi. DSP"li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile 36 Meclis üyesinin ve DSP il başkanı Nihat Çuhadar ile çok sayıda DSP'li düzenlenen törenle CHP'ye katıldı. Törene 5 binin üzerinde Eskişehirli katıldı.

CHP'nin ağır toplarının da katıldığı Porsuk Spor Salonu'ndaki katılım töreninde bir konuşma yapan ve Eskişehirlilere seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, "Halkı kucaklamak, hizmet etmek, derdine derman olmak istiyoruz. Biz halkın dertlerine talibiz. AKP halkın rantına talip oldu. Biz çağdaş uygarlığa hedefliyoruz. Biz kadın erkek eşitliğine hedefliyoruz" diye konuştu.

Yoksulluğun bir kader olmadığını ve onu tarihe gömeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Sizin ekonomik refahını yükselteceğiz. Kadınlara siyasal hak tanıdık, şimdi ekonomik hakları tanıyacağız. Onları kuyruklarda bekletmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bizim dönemimizde yoksul kader olmayacak."

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin icraatlarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu : "Recep bey meydanlarda konuşanları, işçiyi, memuru, yoksulu duymaz. Ne zaman duyar? Telefonla konuştuğuz zaman. Niye çünkü bu hükümet vatandaşı dinliyor? Tele kulak ile öğreneceklerini öğreniyor. Hükümet hani diyordu (ayrımcılık yok diye) Ama bakın AKP ne yapıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarına destek çıkmıyor. Büyükerşen para değil izin istiyoruz izin vermiyorlar. Bizim arkadaşlarımız para da istemiyor. Hizmet veriyor, yatırımını yapıyor. Zamanında bitiriyor. Bütün borçlarını üç gün önce den ödüyor. Ama bunlar kalkıp sen yatırım yapma diyorlar. Ankara metrosu bitti mi? Bırakın bitmeyi içinde çalışan adam yok. İstanbul bitti mi? Onlar yapmadılar, yapamadılar. Hazineden para aldılar parayı bile ödemediler. Hükümet sonunda bir karar aldı. Siz yapmayın biz yaparız dediler. Ama ne diyor Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'de ya siz bırakın ben yapacağım diyor. Fakat ona bile izin vermiyorlar."

Konuşmasında Büyükerşen'e adeta methiyeler yağdıran Kılıçdaroğlu, "Bugün uygar gelişmiş, çağdaş, üniversite ve aydınlık kentindeyiz. Burada sosyal demokrat bir belediye başkanı var. Bu belediye başkanı sadece Eskişehir'e değil Türkiye'yi mal olmuş. Eskişehir'i dünyaya tanıttı. Halka nasıl hizmet verilirmiş onu anlattı, herkesi gösterdi. Halka hizmet etmenini önemini, ehemmiyetini kavradı ve kavrattı. 2002 de tramvay getireceğiz dedi ve 2 senede getirdi. Hangi AKP'li bu hizmeti yaptı. Bizim ayrılma lüksümüz yok. Artık beraber olmamız lazım. Güç birliği yapacağız. Tek hedefimiz, amacımız var. O da halkın iktidarını kurmak. Sosyal belediyecilikle rant belediyeciliği yapılamaz, halka hizmet edilir. Eskişehir bunun çok güzel örneğidir. Bu hizmetleri yapan başkanımıza büyük teşekkür ediyorum. Ben bu iki başkanımızla birlikte olmaktan halka hizmet etmekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Herkesi CHP çatısı altında toplanmaya çağıran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Başbakanlık benim elimde değil sizin elinizde. Bölünmezseniz, birlikte olursanız bu olur. Geçmişte kime oy atmış olursa olun, onları CHP çatısı altına bekliyorum. Temiz siyaset mi istiyorsunuz? İşte adres CHP. Çiftçiye hizmeti mi, esnafa hizmeti mi, emekliler geçinemiyor musunuz işte adres CHP Kadınlar geçinemiyorsunuz, evinizde tenceremi kaynamıyor, işte adres CHP. Türkiye'nin adresi, geleceği güvencesi CHP'dir. Biz yolumuzu çizdik, haritamızı çizdik, geleceğimizi belirledik Gücümüz halktadır, halka güveniyor ve inanıyoruz. Oy alamazsak kabahat bizdedir deriz. Halka daha fazla gideceğimizi anlamış oluruz ve gideriz. Yaşlı genç, kadın erkek herkese gideceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.Herkese eşit şekilde yaklaşacağız."

ECEVİT'E ÖVGÜ

Konuşmasının sonunda Bülent Ecevit'i de öven Kılıçdaroğlu, "Bu iki belediye başkanımız rahmetli Ecevit'in partisinin altından geldi. Sosyal demokratlığı, güzelliği dürüstlüğü Ecevit getirdi. Onu selam ve sevgiyle anıyorum. O bizim gönlümüzde yaşıyor. Büyükerşen ve beraberindekiler, ailesinin bağrına, kucağını, altı okun altına geldiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİRLİKTE POZ VERDİLER

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu Büyükerşen'e CHP rozetini taktı ve birlikte basına poz verdi. CHP rozetini takan Büyükerşen ise "Bugünden itibaren bu rozeti takıyorum. Bu rozet Atatürk'ün gururla yakasında taşıdığı rozet. onun ilkelerini temsil eden 6 oklu rozet. Düne kadara mensup olduğumuz rozeti başkaydı. Ama önceliklerimiz, hassasiyetlerimiz aynıydı. Bu zamana kadar aynı çatı altında, farklı odalarda siyaset yapıyorduk. Şimdi aynı binanın altındaki sadece orta duvarlarını yıkıyoruz. Farklı bir şey hissetmiyoruz. Bu zamana kadar evimizdeydik. CHP'ye geçmekle yine evimizdeyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Tekin, CHP'ye katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile diğer 36 meclis üyelerine ve DSP'den CHP'ye katılan parti üyelerine rozetlerini taktılar.

Bazı CHP'liler salonda "Ön seçim istiyoruz. Yaparsan sen yaparsın. Senin adın Kemal" yazılı pankart astı. CHP'ye katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, tören sonunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Küba'dan getirdiği üzerinde Küba'nın kurucusu Fidel Castro ile Che'nin fotoğraflarının bulunduğu tabloyu hediye etti.

haberturk.com