Bahçeli: Acımız Çok Büyük

ANKARA (A.A) – 27.02.2011 – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan‘ın vefatı nedeniyle Türk milletinin büyük acı yaşadığını belirterek, ‘‘Zannediyorum Türkiye bugün ağlıyor‘‘ ifadelerini kull

Erbakan‘ın vefatı nedeniyle Saadet Partisi Genel Merkezine siyasilerin ve vatandaşların taziye ziyareti devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin yurt gezilerini yarıda keserek, Saadet Partisi Genel Merkezine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bahçeli, Saadet Partisinden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, Türk milletinin çok büyük bir acı içerisinde olduğunu söyledi.

Türk milletinin değerli bir evladını, Türk siyasetinin mümtaz bir şahsiyetini, Türkiye Cumhuriyetinin bir başbakanını ve Türk bilim hayatının da değerli bir bilim insanını kaybettiğini ifade eden Bahçeli, ‘‘Muhterem büyüğümüze Cenabı Allah‘tan rahmet, İslam alemine, Türk milletine de başsağlığı diliyorum. Acımız çok büyük, zannediyorum Türkiye bugün ağlıyor‘‘ dedi.

Bahçeli, bir soru üzerine de Erbakan‘ın İstanbul‘daki cenaze törenine katılacağını söyledi.

-‘‘TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEĞERİ KAYBETTİ‘‘-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de Saadet Partisi Genel Merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Erbakan‘ın Türkiye‘de ve İslam dünyasında çok emeği olan bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Erbakan‘ın milyonlarca insanın ufkunu açan fikirleri ve görüşleri bulunan, azim ve gayreti ile örnek alınan büyük bir düşünür olduğunu ifade eden Ergün, ‘‘Onun azim ve gayretinden her zaman istifade ettik, düşüncelerinden her zaman yararlandık. Türkiye büyük bir değeri kaybetti‘‘ diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erbakan‘ı İstanbul Teknik Üniversitesi‘nde okurken büyüklerinden duyduğunu, Erbakan‘ın verdiği derslerde öğrencilerin efsunlanmış gibi ders dinlediğini anlatan Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde de Erbakan ile anıları olduğunu anlattı.

Erbakan‘ın Kıbrıs Barış Harekatının da asıl kahramanı olduğunu ifade eden Eroğlu, siyasete atılmasında da Erbakan‘ın büyük katkıları olduğunu söyledi.

Bu arada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken de Saadet Partisi Genel Merkezine gelerek, başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in eşi Esra Şimşek de Erbakan‘ın Balgat‘ta bulunan evine gelerek, Erbakan ailesine taziyelerini bildirdi. 

-CENAZEYE İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI YAPILACAK-

Kaynak: AA