İstanbul BB Galatasaray maçı özeti ve maç sonucu

İstanbul B.B Galatasaray maçı özeti ve gollleri. IBB Galatasaray maç sonucu. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Galatasaray maçı özeti ve maçın golleri. İBB - Galatasaray 3- 1 (Maç sonucu).

İstanbul BB Galatasaray maçı  özeti ve maç sonucu
İstanbul B.B Galatasaray maçı özeti ve gollleri. IBB Galatasaray maç sonucu. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Galatasaray maçı özeti ve maçın golleri. İBB - Galatasaray 3- 1 (Maç sonucu).

Ligin ikinci yarısında bir kazanıp bir kaybeden Galatasaray, aynı görüntüyü Olimpiyat Stadı'nda sürdürdü. 2007'de Süper Lig'e çıkan Belediye, ilk kez sarı-kırmızılı rakibini devirdi. Deplasman galibiyeti hasreti 4 maça çıkan Cimbom, bu sezon 11. kez sahadan puansız ayrıldı ve yenilgi rekorunu kırdı.

Geçen hafta Buca'yı tek golle geçen Galatasaray, 23. hafta mücadelesinde İstanbul Belediye karşısında. Soğuk havaya karla karışık yağmur da eklenince, Olimpiyat'ta futbola elverişsiz bir zemin oluştu. Tribünlerde ise bilindik görüntüler. Zira 80 bin kapasiteli statta sadece bin 500 taraftar var.

İstanbul BB Galatasaray maçı  özeti ve maç sonucuMAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul BB Galatasaray maçı  özeti ve maç sonucuİBB GALATASARAY MAÇI FOTO GALERİ

Süper Lig'e çıktığı 2007-08 sezonundan itibaren 'üç büyükler'den Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenen, ancak Galatasaray'ı henüz mağlup edemeyen Belediyespor'da hedef, sarı-kırmızılılar karşısındaki şanssızlığına son vermek. Ligde deplasmanda yaptığı son 3 maçında galip gelemeyen Cimbom ise kazanıp, seri yakalamak amacında.

Hagi, Belediye maçında kazanan kadroyu bozmak zorunda kaldı. Rumen çalıştırıcı, sarı kart cezalısı Neill'in yerine Mustafa Sarp'a görev verdi. Sakatlığı bulunan Arda, Hakan, Kewell ve grip olan Anıl forma giyemezken, Pino uzun süre sonra kadroya girdi. Cezasını tamamlayan Ayhan da yedekler arasında yer aldı.

İlk yarıda rüzgarı arkasına alan Galatasaray, maça daha istekli başladı. Ancak iki takım da, poziyon üretmekte zorlandı. Mücadelede ilk tehlikeli atak 32. dakikada geldi ve golle sonuçlandı. Sabri'den aldığı pasla ceza sahasına giren Baros, takımını öne geçirdi: 0-1. Böylece Çek yıldız, 5. Belediye maçında 6. golüne imza attı.

Golden sonra kontrolü elinde tutan Galatasaray, soyunma odasına 1-0'la gitti. İki teknik adam da, ikinci 45'e aynı kadrolarla başladı. 51. dakikada Mahmut'un sert şutunda Zapata hata yapmadı. Konuk ekip, 57'de ikinci gole çok yaklaştı. Sağdan atak geliştiren Kazım, ceza sahasına ortaladı. Müsahit durumdaki Stancu çok kötü vurdu.

Büyükşehir Belediyespor, 60. dakikada skora eşitlik getirdi. Solda Serkan Kurtuluş'u çalımlayan Gökhan Ünal, son çizgiye kadar indikten sonra içeri çevirdi. Holmen, meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı: 1-1.

Ev sahibi, Galatasaray karşsında 1-0 yenik durumdan 2-1 öne geçti. 66. dakikada Cana'nın pası Mustafa Sarp'a çarptıktam sonra Gökhan'ın önünde kaldı. İbrahim Akın'a sadece takım arkadaşından aldığı pası plase bir vuruşla tamamlamak kaldı: 2-1.

Ekrem, 74. dakikada Kazm'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Ve Belediye, 58 hafta sonra penaltı kazandı. Bu düdükle birlikte tribünde "Hakem haklı beyler" pankartı açıldı. Topun başına gelen İbrahim Akın, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1.

Hagi, oyuna ilk hamlesini Spenaltıdan sonra yaptı. Sabri, kalan dakikalarda yerini Yekta'ya bıraktı. 80'de ise Stancu-Pino değişikliği geldi. Pino'nun oyuna girdikten sonra gönderdiği şut Oğuzhan'da kaldı. karşılaşmada kalan bölüm, konuk ekibin kontrolünde geçti. 90+1'de kenara gelen Kazım ise ıslıklandı.

İstanbul Belediye, 15 dakikada bulduğu 3 golle Galatasaray'ı ilk kez yenmeyi başardı. Lig tarihinde bir sezonda en fazla 10 mağlubiyet alan Galatasaray, bu sezon 23. haftada 11 mağlubiyete ulaştı. Son dakikalarda tribünlerden "Hagi gider, biz kalırız" tezahüratların yükselmesi ise Rumen hocanın kredisinin bittiği anlamına geliyordu.