Libya'dan tekneyle kaçıp canlarını kurtardılar

Libya'da yaşanan iç çatışmanın ardından ülkeden kaçmak için salı günü acilen yola çıkan 7 Türk, telsizsiz ve radarsız Hicret-1 teknesiyle Türkiye'ye ulaşmayı başardı

Libya'dan tekneyle kaçıp canlarını kurtardılar
Türkiye 7 bin yurratışın başarıyla Libya'dan tahliye ederken, 7 Çılgın Türk kendi imkanlarıyla mucizeye imza attı. Libya'nın Derna kentinden salı günü radarsız bir tekneyle yola çıkan Türkler dün akşam Datça'ya vardı.

Libya'dan saatte 6-7 mil hız yapabilen radarı ve telsizi bulunmayan Hicret-1 isimli römorkör ile kaçan 7 Türk, Datça'nın Karaköy Körmen Limanı'nda karaya çıktı.

Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerinin Derne kentini ve çalıştıkları tesisleri bombalayacağını veya ayaklanan Libyalıların yabancıları gözaltına alacağını duyan dalgıç Halil İbrahim Arslan (30), Haldun Özkoç (31), Murat Özpınar (33), Ufuk Teksen (31) Ercan Altay (38), Fatih Aksu (38) ve kaptan Levent Usta (45) geçtiğimiz salı akşam saatlerinde radar ve telsizleri olmadan Hicret-1 isimli römorkörle denize açıldı.

60 saattir denizde olduklarını dile getiren dalgıç Fatih Aksu, "Yaklaşık 1 yıldır Libya'nın Derne kentinde deniz suyundan tatlı su üreten bir firmada çalışıyorduk. Ayaklanma sonrası çıkan söylentilerden çok korktuk. Canımızı kurtarmak için arkadaşlarla kaçmaya karar verdik. Dün akşam saatlerinde Datça açıklarına vardık. İzmir'e doğru yolumuza devam etmek istedik ancak hava muhalefeti ile karşılaşınca Knidos Antik Kenti'nin açıklarından geri dönme kararı aldık. Türkiye'ye ulaştığımız için çok mutluyuz" dedi.

Karaya çıktıktan sonra Datça Kaymakamı tarafından misafir edilen 7 Türk denizcinin de sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Denizciler geceyi Datça'da geçirdikten sonra sabah saatlerinde memleketlerine doğru yola çıkacak.