MHP Balyoz tutuklusunu aday gösterecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici Samsun'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekici, "Kendisi de takdir ederse ilk seçimde Engin Alan'ı milletvekili adayı yapacağız" dedi.

MHP Balyoz tutuklusunu aday gösterecek
Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Osman Çakır başkanlığında Samsun'a gelen Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, İzmir Milletvekili Şenol Bal, Denizli Milletvekili Haluk Ayhan, İstanbul Milletvekili Ali Torlak, Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, seçimçalışmalarına katıldı.

BALYOZ TUTUKLUSUNA ADAYLIK YOLU


Samsun Büyük Otel'de düzenlenen basın sohbetine katılan MHP'li milletvekilleri gazetecilerin sorularını cevaplarken, emekli Korgeneral Engin Alan ile ilgili bir soruya cevap veren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, "Ergenekon soruşturması gibi, Balyoz soruşturması gibi, artık adlarını burada sayamayacağım bir sürü soruşturmada da MHP, eğer bir darbe girişimi varsa bunun Türk hukuk sistemi tarafından cezalandırılmasını, bunu yaparken Ergenekon'un bir çuval haline getirilip hükümetin aleyhinde olabileceği varsayılan her türlü insanının bu torbaya doldurulmaması gerektiğini, adaletinhızlı, etkin ve gerçek hukuk kurallarına uygun bir adalet olarak tecellisini istemiş bir siyasi partidir. Bu tür davalar karşısında duruşumuz da hukuka bırakılmış bir durumdur" diye konuştu.

Engin Alan'ın suçsuz olduğuna inandıklarını belirten Mehmet Ekici, "Engin Alan efsane bir subaydır ve bir kahramandır bizim nezdimizde. Biz Engin Alan'ın herhangi bir ihtilal teşebbüsünün içinde olmadığını biliyoruz ama yine de Engin Alan'ın bağımsız Türk mahkemeleri tarafından yargılanmasına karşı çıkmıyoruz. Aklanarak ve temizlenerek çıkacağına bütün kalbimizle inanıyoruz. Kendisini milletvekillerimiz ziyaret etmiştir. Engin Alan'ın suçsuzluğuna inanıyoruz, bir komplonun kurbanı edilmek istendiği noktasında bir kanaatimiz var. MHP kanaat oluştururken asla zanların üzerinden kanaat oluşturan bir siyasi parti olmadı" şeklinde konuştu.