BDP'den imzalı anadil dilekçesi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve kapatılan DTP'nin yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, 12 Haziran'da aday olup olmayacağı konusunda bir şey söyleyebilecek durumda olmadığını söyledi.

BDP'den imzalı anadil dilekçesi
BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Meclis'te DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. DTK Eşbaşkanı Tuğluk, DTK olarak 2 ay önce ana dilde eğitim konusunda başlattıkları kampanya çerçevesinde 1 milyonu aşkın imza topladıklarını belirterek, bugün imzaları Meclis Dilekçe Komisyonu'na sunacaklarını söyledi. İmzaların AB Temsilciliği ile Avrupa Komisyonu ve BM'ye gönderileceğini belirten Tuğluk, Kürtlerin kimlik ve dil haklarının

vazgeçilmez haklar olduğunu vurguladı. Kürt dilinin bazı yasal düzenlemelere rağmen hala sayısız engellemeler ve yasaklarla karşı karşıya olduğunu belirten Tuğluk, Kürtlere dünyada hiçbir millete uygulanmayan bir yasağın uygulandığını öne sürdü. Tuğluk, 1 milyon imzanın da açığa çıkardığı bu talebi Meclis'in dikkate alacağına ümit ettiklerini söyledi.

Tuğluk, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. 12 Haziran seçimlerinde Ahmet Türk'ün ve kendisinin bağımsız aday olup olmayacaklarının sorulması üzerine Tuğluk, "Henüz o konuda bir şey söyleyebilecek durumda değilim" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Ata ise, bir soru üzerine seçimlere bağımsız adaylarla gireceklerini hatırlatarak, "Ama 81 ilde mi olur, yoksa daha az ilde mi olur bunu önümüzdeki günlerde eş başkanlarımız kamuoyuyla paylaşacaklar" diye konuştu.