iPhone 5'te Apple geleneğini bozuyor

Apple gelenek haline gelen yol haritasını iPhone 5 için değiştirdi.

iPhone 5'te Apple geleneğini bozuyor
Haziran 2007 yılında çıkan ilk iPhone (2G) modelinden beri her senenin Haziran ayında yeni modelini satışa sunmayı adet edinen Apple, bu defa geleneği bozabilir.

Pazar araştırma ve analiz firmalarından FBR Capital Markets'in analizcilerinden Craig Berger'in iddiasına göre, Apple bir sonraki iPhone'u bazı sebeplerden ötürü Haziran ayı yerine Eylül ayında satışa sunacak. Businessinsider'ın aktardığı habere göre, bu sebeplerin başında Apple'ın bazı yonga sağlayıcılarına henüz siparişleri vermeye başlamamış olması geliyor. Keza görüntü sensörünün de kimden sağlanacağı henüz tam olarak kesinleşmiş değil Berger'e göre.

iPhone 4'te olduğu gibi yine Omnivision'ın tek başına tedarikçi olması ihtimali yüksek olsa da, bir diğer seçenek ise siparişlerin Sony ile Omnivision arasında paylaştırılması olarak gösteriliyor. Keza dokunmatik panel ve kılıf tedarikçilerinin de halen hazırlıklarını tamamlamamış olmaları da bu olası öteleme kararının sebeplerinden bir diğeri.

Berger'in aldığı duyumlardan hareketle oluşan kanısı bu yönde olsa da tabii ki henüz ortada kesin olan birşey olmadığının altını da önemle çizelim.