Mey İçki‘yi Alan Dıageo‘nun Hedefi Orta Sınıf

Mey İçki‘yi satın alan Diageo‘nun Avrupa Başkanı Andrew Morgan, ‘‘Bu alımın, Diageo‘ya gelişmekte olan, heyecan verici ve dinamik bir pazarda, orta sınıfa ulaşma fırsatı sağlayacağını‘‘ söyledi. 

Mey İçki‘yi, Texas Pasific Group ve Actera‘dan 3,3 milyar lira işletme değeriyle satın alma konusunda mutabakata varan Diageo‘nun Avrupa Başkanı Morgan, A.A‘ya açıklamalarda bulundu.

‘‘Türkiye, Avrupa‘daki büyümenin etkin gücü‘‘ diyen Morgan, küresel iş ölçeğinin Türk pazarına girmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye‘nin büyümesiyle ve demografik verileriyle olumlu yönde seyrettiğine ve bundan fayda sağladığına dikkati çeken Andrew Morgan, ‘‘72 milyon nüfuslu Türkiye‘de artan gelirli, yerel ve uluslararası içki markalarına para harcayan önemli bir gelişmekte olan orta sınıf olduğunu‘‘ belirtti.   

Mey İçki‘nin pazarda önemli bir pozisyonu olduğunu, rakıdan votkaya, şaraptan liköre kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunduğunu söyleyen Morgan, ‘‘Bu durum, Diageo‘ya gelişmekte olan, heyecan verici bir pazarda, orta sınıfa ulaşma fırsatı sağlayacaktır‘‘ dedi. 

-‘‘TÜRKİYE‘NİN MEY İÇKİ‘Sİ, İRLANDA‘NIN GUINESS‘İ‘‘-

Kaynak: AA