Gorbaçov Da Lenin‘in Gömülmesini İstedi

Sovyetler Birliği‘nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, 1917 Bolşevik Devrimi lideri Vladimir İlyiç Lenin‘in naaşının gömülmesi gerektiğini söyledi.

Gorbaçov, Rus İtar-Tass ajansında düzenlediği basın toplantısında, Lenin‘in naaşının toprağa verilmesi gerektiğini, ancak bu işlemin, toplumun bölünmemesi için dikkatli yapılması gerektiğini belirtti.

Gorbaçov, "Ben Lenin‘in naaşının gömülmesinden yanayım çünkü bu hem onun, hem de ailesinin isteğiydi" dedi.

Bir yargıda bulunurken herkesten çok dikkatli olmasını isteyen Gorbaçov, "Her şeyi uygun şekilde ayarlamalıyız. Kendimizi bu büyük adamla vedalaşma düşüncesine hazırlamalıyız. Devletimizin kurucusu olan bu kişi gerçekten de büyük bir insandı" diye konuştu.

-"DEVLET BAŞKANLIĞI 2 DÖNEMLE SINIRLANDIRILMALI"-

Kaynak: AA