İyi gün dostu Berlusconi!

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, “yakın dostum" dediği hatta elini öperek onurlandırdığı Libya lideri Muammer Kaddafi'yi “rahatsız etmemek için" aramadı!

İyi gün dostu Berlusconi!
Kuzey Afrika ülkelerinde birbiri ardına başlayan ayaklanmalar Libya'ya da sıçradı.

Ülkede 42 yıllık Kaddafi yönetimini devirmeye yönelik geçen hafta başlayan ayaklanmalarda bugüne kadar 100'e yakın kişi yaşamını yitirdi.

Kaddafi için “dostum" hitabını kullanmaktan çekinmeyecek kadar yakın diyaloğu olduğu bilinen Berlusconi ise, dostluğunu ertelemiş görünüyor.

Libya'da dökülen her damla kan Kaddafi rejimini sona yaklaştırırken, Berlusconi, düzenlediği basın toplantısı sırasında gazetecilerin “Kaddafi ile görüştünüz mü?" sorusunu, “Hayır görüşmedim. Durum hala çok değişken. Bu nedenle kendime hiçkimseyi rahatsız etme izni vermiyorum" diye konuştu.

Berlusconi ayrıca, “Ancak hükümet tüm bölgelerde olanlarla ilgili endişelidir" dedi.

Bin Ali'nin öldüğüne inanmıyor

Tunus'taki ayaklanmaların ardından ülkesini terkederek Suudi Arabistan'a sığınan 74 yaşındaki devrik lider Bin Ali'nin beyin kanaması sonucu öldüğü yönündeki iddialarla ilgili ise Berlusconi, gazetecilere “Bin Ali ile ilgisi kesin haberler var mı?" sorusunu yönelttikten sonra sözlerine şöyle devam etti; “Ben inanmıyorum. Dün gelen haberler bana Tunus'dan teyit edilmedi."