Doç. Dr. Kamuran Arı’nın araştırmasına ödül

Dedeman Holding‘in kurucusu Kayserili Mehmet Kemal Dedeman‘ın anısını her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması‘nın bu yıl 7‘incisi düzenlendi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. D



Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması’nda, daha önce Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim elemanı olan ve şu anda Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı’nın yürütücülüğünü yaptığı proje üçüncü oldu.
Türkiye perlit, diatomit ve pomza madenlerinin kullanımını yaygınlaştırmak için Perlit ve Diatomit Katkılı Bimsblok Üretimi adlı proje hazırlanmıştı. Projeye Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tefaruk Haktanır ve Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hamza Tanrıkulu danışmanlık yapmıştı.

Türkiye‘nin gelişimine katkıda bulunacak, özgün, uygulanabilir fikirlerin ortaya çıkmasını teşvik etmeyi amaçlayan projelerden dereceye girenlerin plaketleri ve ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verildi.