UMEM projesi Bartınlı gençlere ekmek kapısı açacak

Bartın’da, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesiyle imalat ve sanayi sektörünün talep ettiği iş kollarında, iş gücünün pratik olarak eğitilmesi hizmeti verilecek. Türkiye İş Kurumu, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (RTÖGM), Türkiye Od



İŞSİZ, MESLEĞİ OLMAYAN GENÇLERE BÜYÜK FIRSAT
Vali İsa Küçük yaptığı konuşmada, ülke genelinde proje uygulanmasında seçilen 111 okulun arasında Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yer almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vali İsa Küçük, "Görev yaptığım 30 yıl içerisinde vatandaşlar böyle bir kurs açıldığında devrini tamamlamış makinelerle açılacak kurstan mezun olanlar piyasada nasıl çalışabilirler ki diye soruyorlardı. Teknik ve Endüstri Meslek Lisemizde 7 atölyenin bütün makineleri son teknolojik donanımlara sahiptir, sizin fabrikanızda hangi teknoloji varsa bu atölyelerde de aynı teknoloji var. Bu kursları bitirenler fabrikalarda, atölyelerde ve tezgâhlarda hiç yabancılık çekmeden çalışacaklardır. Belediye Başkanlığımızca yapılan protokol gereği 8. atölyemiz de gemi yapım atölyesi olarak hazırlandı. Bartın‘da hangi alanda işverene işgücü lazım ise o alanda yoğunlaşılacak. Organize Sanayi Bölgemizi daha da büyütmek istiyoruz. Burada ihtiyaç duyulacak yetişmiş elemanlar bu kursları bitirmiş gençlerimizden sağlanacaktır. İşadamlarımızdan ilgi ve destek bekliyorum. İşsizlerimizin meslek edinmesini istiyoruz. İşsizim diyen bütün gençleri kurslarımıza davet ediyorum." dedi.

BTSO BAŞKANI: UMEM’E HERKES SAHİP ÇIKMALI
Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olarak projede makine ve teçhizat alımı için genel bütçeden gönderilen 500 bin lira ödenekle sanayinin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve Bartın’da açılmış kurslar göz önüne alınarak gerekli teçhizatların alındığını anlatan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt okulun mevcut alan dallarda son teknoloji ürünü eğitim setleri ve dal laboratuvarlarına kavuştuğunu söyledi. UMEM’in işsizlerin iş bulma umudu olduğunu belirten Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz ise UMEM projesine herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Bartın İŞKUR Müdürü Ramazan Erdim ise kurs ve staj süresince kursiyerlere günlük 15 lira ücret verileceğini ifade ederek işyerleri tarafından bu kapsamda çalıştırılan işçilerin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödeneceğini belirtti. Daha sonra Vali İsa Küçük ve beraberindeki heyet Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi atölyelerinden hidrolik sistem atölyesi, kaynak sistemleri atölyesi, ahşap teknolojisi alanı, bilgisayarlı makine teknolojisi alanı, gemi yapım alanı, elektrik-elektronik alanı, elektrikli ev aletleri atölyesi ve bilgisayar destekli çizim atölyelerini inceledi. Vali Küçük, çalışmalarından dolayı Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İlkay Başoğlu’nu tebrik ederek başarılar diledi.

İNTERNET ORTAMINDAN UMEM’E BAŞVURU YAPILACAK
UMEM sayesinde açılacak istihdam garantili kurslarla işsiz gençlerin yeni teknolojik donanımlara uygun olarak, işgücü piyasasına hazırlanması ve katılması sağlanacak. Projede yer almak isteyen işsizlerin öncelikle işverenin www.umem.org.tr ve www.beceri10.org.tr internet ortamından açılmasını istediği kurs talebini girmesi gerekmekte. Talepler 10-15 kursiyere ulaştığı anda Kurs Yönetimince talepler değerlendirilerek kursun onayı aynı internet sayfasında ilan edilecek. Bartın’da BTSO, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğinde gerçekleştirilecek kurslar, gelen taleplere göre başlatılacak.