Ağaoğlu‘ndan Gürcistan’a 3 HES projesi

Konut projeleriyle dikkat çeken Ağaoğlu, enerji alanındaki yatırımlarına da hız verdi. Ağaoğlu’nun Gürcistan’da yapacağı yılda 277 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretim kapasiteli 3 hidroelektrik (HES) projesi için imzalar atıldı. Ağaoğlu tarafından Gü



ENERJİ ÜRETİMİ 2014 YILINDA
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projenin gerçekleşmesine katkı veren Türk ve Gürcü yetkililere teşekkür etti. Enerjideki hedeflerine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Ağaoğlu, şöyle konuştu:
“Enerji alanındaki yatırım projelerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Londra projemiz ile konutta yurtdışına açılmıştık. Türkiye’de yaptığımız enerji yatırımlarının ardından Gürcistan projemizle birlikte enerji alanında da yurtdışına açılmış olduk. 2012 yılında başlayacağımız projenin 2014 yılında enerji üretimine geçmesini planlıyoruz. Ancak biz proje teslimleri ile ilgili sözlerini hiçbir zaman tutamayan bir şirketiz. İnşaat projelerimizi kısa sürede hayata geçirmedeki başarımızı Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali’ni 8 ay gibi rekor bir sürede devreye alarak tekrarlamıştık. Bu başarıyı Gürcistan’da da yakalayacağımızı inanıyorum. Bu projenin de belirlenenden daha kısa sürede faaliyete geçmesi için gayret göstereceğiz.”