Polise teknik destek

ODA TV'ye düzenlenen baskında gözaltına alınan Soner Yalçın'ın emniyette dijital dökümanları inceleyemeyen polislere yardım ettiği öğrenildi.

Oda TV’nin Beyoğlu’ndaki genel merkezine düzenlenen baskında internet sitenin bilgilerinin saklandığı hard disklere de el konulmuştu. Bilişim polisi tarafından incelenmek üzere el konulan hard diskler açılamadı. Polisin hard diskleri açamaması üzerine devreye Soner Yalçın girdi. Yalçın, avukatına talimat vererek hard disklerin bağlı bulunduğu sistemlerin bilgisayar programları, kabloları ve aparatların getirilmesini istedi. Bunun üzerine Yalçın’ın avukatı ODA Tv’ye giderek sistem programları ve kabloları emniyete getirdi. Hard diskler açıldı ve inceleme başlatıldı.

Soner Yalçın adliyede!

Oda TV operasyonunda gözaltına alınan Soner Yalçın, Ayhan Bozkurt, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Yalçın ve diğer şüpheliler, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliye'ye getirilen getirilen gazeteciler, Savcı Zekeriya Öz'e ifade veriyor.

Soner Yalçın polisteki sorgusunda konuşmamış, savcılıkta konuşacağını açıklamıştı...

Soner Yalçın’ın avukatı Hasan Fehmi Demir, “Gözaltı kararının neye dayandığıyla ilgili genel bir açıklama dışında bilgi alamadık. Soner Yalçın kamuoyunca bilinen bir isim. Bu şekilde yapılan gözaltı uygun değil. TİB Başkanı üçlü kararnameyle atanması gerekirdi ama buna uyulmadı. Dolayısıyla dinlemeler hukuksuz. Bugün savcılıkta ifade vereceğiz” dedi. Ayhan Bozkurt’un avukatı Tugay Topbaş ise “Teknik takibe takıldı mı?” sorusuna “Soner Bey’le ben de takılabilirim. İçerik ne? Kemal Kılıçdaroğlu’yla konuşmak suç mudur? Soner Bey, TV yayını için ekipmanları temin etmişti. Kısa sürede yayına geçecekti. Serbest kalırsa mutlaka devam edecektir” dedi