Camide ayakkabı çalmaya karşı kampanya

Ayakkabıları çalınan cemaate karşı mahcup olan Darüşşifa Camii imamı Kenan Karabulut, ayakkabı hırsızlığına son vermek için Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım´la bir kampanya başlatmaya karar verdi.

Camide ayakkabı çalmaya karşı kampanya
Adana´da ayakkabı hırsızlığına karşı başlatılan "Ayakkabı Çalma, İste Çorabıyla Hediye Edelim" kampanyası çerçevesinde camiye 100 çift ayakkabı ve çorap bağışlandı.
Ayakkabıları çalınan cemaate karşı mahcup olan Darüşşifa Camii imamı Kenan Karabulut, ayakkabı hırsızlığına son vermek için Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım´la bir kampanya başlatmaya karar verdi. Başlatılan "Ayakkabı Çalma, İste Çorabıyla Hediye Edelim" kampanyası çerçevesinde camiye 100 çift ayakkabı ve çorap bağışlandı.
Caminin şehir merkezinden uzakta olduğunu ve 4 hastane çevresinde olduğunu söyleyen Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, hastalarını ziyarete gelen hasta yakınlarının camiye gelip namaz kıldığını ama namazdan sonra ayakkabılarının çalındığını söyleyerek, "Diğer camiler şehir merkezine ve ayakkabıcılara yakın olduğundan dolayı, ayakkabısı çalınan kişi bu mağduriyetini hemen düzeltebiliyor ama bu camide ayakkabısı çalınan kişi, çevrede ayakkabıcı da olmadığından dolayı zor durumda kalıyor. O yüzden biz Ayakkabı Çalma İste Çorabıyla Hediye Edelim Kampanyası´nı başlattık" dedi.

Kampanya kapsamında camiye 100 çift ayakkabı ve çorap bağışladıklarını söyleyen Yıldırım, "Şu anda da görüyoruz ki ayakkabı hırsızlığı tamamıyla bitmese de ilk zamanlara göre en aza indi. Gönül isterdi ki camilerde ayakkabı çalınmasa ve insanlar namazlarını güzel bir şekilde kılıp gitse ama yine de bu kampanyamız kısa sürede tuttu. Diğer illere de bunun örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cami İmamı Kenan Karabulut da, kampanyanın sadece ayakkabıyı çalan için olmadığını, ayakkabıya ihtiyacı olanlar için de geçerli olduğunu söyledi. Ayakkabı hırsızlarına seslenen Karabulut, şunları söyledi:

"Eğer gerçekten ayakkabıya ihtiyacınız varsa, yeni bir çoraba ihtiyacınız varsa gelin camimize isteyin. Biz de size sıfır ayakkabı ve çorap verelim. Yeter ki siz de bu çalma işini bırakın. Böylece hem siz günaha girmeyin hem de cemaatimiz mağdur olmasın."

Camiye namaz kılmak için gelen vatandaşların yeni ayakkabılarını çalan hırsız veya hırsızlar, son olarak emekli hakimin ayakkabısını çaldı. Namaz kıldığı sırada ayakkabısı çalınan emekli hakim Abdullah Çalışkan (77), "Benim ayakkabılarım namaz kıldığım sırada çalınmıştı ama bu kampanya başlatıldığından bu yana camide hırsızlık olayları azaldı" dedi.