3D'li oyun telefonları geliyor

50 bin kişi 3D'li ve oyun telefonlarıyla tanışacak.

3D'li oyun telefonları geliyor
DÜNYA GSM Birliği’nin (GSMA) düzenlediği 16. Mobile World Congress (MWC-Mobil Dünya Kongresi) bugün Barcelona’da kapılarını açıyor. Cep telefonu üreticileri, operatörler, uygulama geliştiricilerini biraraya getiren ve 1.300 şirketin yeni teknolojilerini sergilediği kongreyi 200 ülkeden 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 17 Şubat’ta sona erecek fuara oyun konsoluyla cep telefonunu birleştiren Playstation cep telefonu, üç boyutlu ekranı olan cep telefonu, tabletler ve operatörlerinin yeni nesil teknolojileri damga vuracak. Kongreye Türkiye’den Avea, Argela ve Turkcell’in de aralarında olduğu Türk şirketleri katılıyor. Mobil Dünya Kongresi 2011’de öne çıkması ürün ve teknolojiler ise şöyle sıralanıyor:

* LG’nin fuarda Optimus 3D’yi tanıtması bekleniyor. Üç boyutlu ekranı olan telefonda 3D gözlüğe gerek yok. LG aynı zamanda Optimus Pad tableti tanıtacak.

*Oy un odaklı ve Playstation’ı cep telefonuna sokan Sony Ericsson, Experia Play’i fbüyük bir şovla tanıtacak. Xperia Play, Android 2.3 işletim sistemine sahip. 1 Gigahertz’lik işlemcisi var.

* Samsung yeni nesil Galaxy S ve Galaxy Tab’lerini fuarda tanıtacak.

* Tayvanlı HTC’nin Pyramid’i görücüye çıkarması bekleniyor.

* Facebook’un kendi adını taşıyan Android işletim sistemli cep telefonunu tanıtması da bir diğer beklenti.

* Android 3.0 işletim sistemi Honeycomb’ın kullanıldığı tabletleri Las Vegas’tan sonra Barcelona’da tanıtacağı belirtiliyor.

* Windows Phone 7 güncellemeleri ise Steve Ballmer’ın sunumuyla start alacak.

* Blackberry’nin tableti PlayBook’un son hali kongrede gün yüzüne çıkacak.