Madagaskar‘da ilk Türk yatırımı

Madagaskar‘da ilk Türk yatırımı olan Nil Mobilya mağazası, Talatamaty şehrinde törenle hizmete girdi. Açılışa Türkiye‘nin Madagaskar Büyükelçisi Ahmet Ercüment Enç, Talatamaty Belediye Başkanı Dr. Razafındratsımba Adrien Rado, Türk Okulu College La Lumier



Açılış kurdelesini Türkiye‘nin Madagaskar Büyükelçisi Ahmet Ercüment Enç ve Talatamaty Belediye Başkanı Dr. Razafındratsımba Adrien Rado birlikte kestiler. Nil Mobilya Mağazası, Madagaskar’da gerçekleşen ilk Türk yatırımı olma özelliğini taşıyor. Mağaza sahibi Erol Algan Madagaskar’a yatırım yapan ilk Türk işadamı olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Yaptığı araştırmalar sonucu mobilya mağazası açmayı uygun gören Türk girişimcisi TEZ Grup şirketi sahibi Erol Algan, Madagaskar’a yatırımda ilk olmanın verdiği avantajın farkında olduğunu ve ilerleyen günlerde zamanlarda farklı alanlarda da yatırımlarının olacağını belirtti.

NİL MOBİLYA MAĞAZASINDA BAZI TAKIMLARININ AYNI ANDA TALEP GÖRMESİ ŞAŞIRTTI

Madagaskar’ın Hindistan kökenli işadamlarından Yunus Taky törende konuşmasında, “Kendine özgü dizaynı ve yüksek kalitesiyle dünyaca ünlenen Türk mobilyaları Madagaskar’a farklı bir güzellik kattı. Bir Türk girişimcisinin aramızda olmasından dolayı çok mutluyuz.” cümleleriyle duygularını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığından bir yetkili de Madagaskar’da bir Türk girişiminin olmasından mutluluk duyduklarını ve Türkiye’nin son yıllardaki ekonomi alanındaki büyümesinin dikkat çektiğini söyledi. Ayrıca Türk yemeklerinin lezzetli olduğunu anlatan yetkili, Madagaskar’da özellikle Türk lokantası açılması takdirde büyük ilgi göreceğini belirtti.

Ticaret hayatına Azerbaycan’da başlayan 35 yaşındaki Gaziantep doğumlu Erol Algan uzun yıllar Azerbaycan, Kazakistan ve farklı Asya ülkelerinde ticaret yaptıktan sonra Afrika’ya geçmeye karar vermiş. Mozambik’te 3 ay kaldıktan sonra Madagaskar’a yatırımın daha avantajlı olacağı düşüncesiyle adaya gelen Algan son bir yıldır Madagaskar’da yaşıyor. Madagaskar’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Türk yatırımcı, meslektaşlarını Madagaskar’a yatırıma davet ediyor. Her türlü sektörde yatırıma elverişli ortamın olduğuna değinen Antepli girişimci, Madagaskar’da ilk yatırım yapan Türk olmanın sevincini yaşadığını söyledi.