Vali Öner: Şehit ve gazilere olan borç ödenemez

Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, şehit ve gazilere olan borcun ödenemeyeceğini belirterek, "Şehit ve gazilerimize en duyarlı olan ülke Türkiye’dir. Değişik ülkelerin emsallerini gördüğümüz için bu tür değerlendirmeleri yapabiliyoruz. Öncelikle annelerim



Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner’i makamında ziyarette bulundu. Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Doğan ile birlikte dernek üyeleri Ahmet İlhan Coşkunvardar, Kemal Mut, Metin Koç, Tayyibe Duman, Kezban Kalenci, Hanife Kalenci, Gülveren Güdücü ve Nursel Gıcan’ı makamında ağırlayan Vali Öner, ne yapılırsa yapılsın, şehit ve gazilere olan borcun ödenemeyeceğini ifade etti.

Vali Ali Haydar Öner, annelere teşekkür ederek, "Vatanına, bayrağına, temel değer ve inancına bağlı evlatlar yetiştiriyorlar. Elleri öpülesi anneler yüce duygular içerisinde çocuklarını yetiştiriyorlar. Çocuklar da günü geldiğinde görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Hepsine şükran borçluyuz. Birlikte olduğumuz süre boyunca her türlü sorununuzu iletebilirsiniz. Gece, gündüz hafta sonu, resmi tatiller söz konusu değil. size hizmet verebilirsek biz de bunun huzurunu yaşarız. Onların ruhlarının bize verdiği görevi yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığını yaşarız.” dedi.

Sıcak bir sohbet havasında geçen ziyarette Vali Öner, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile ziyareti takip eden basın mensuplarına, kendi elleri ile lokum ve hardaliye ikram etti.