Kekeme kral BAFTA'da konuşturdu

'King's Speech' filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kucaklayan Colin Firth, geçen yıl da aynı ödülü 'A Single Man' filmindeki rolüyle almıştı.

İngiltere'nin Oscar'ı sayılan BAFTA Ödülleri'nde tahminler şaşmadı ve törene 'King's Speech' (Zoraki Kral) damgasını vurdu. İngiltere Kralı 6. George'un kekemeliği yenmesini ve tahta çıkışını anlatan Tom Hooper imzalı yapım, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek Oyuncu gibi 7 ödülün sahibi oldu. En iyi yönetmen ödülünü ise 'Social Network' (Sosyal Ağ) filminin yönetmeni David Fincher aldı. Natalie Portman'ın bir balerini canlandırdığı 'Black Swan' (Siyah Kuğu) filmi, 12 dalda aday gösterildiği BAFTA'da sadece En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alabildi. Londra'daki Royal Opera House'ta yapılan törende, çok sayıda aktris ve aktör birbirinden şık kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdi.

İngiltere'nin en iyileri

En İyi Film: The King's Speech
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman-Black Swan
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth-The King's Speech
En İyi Yönetmen: David Fincher-Social Network
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Helena Bonham Carter-The King's Speech
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Geoffrey Rush-The King's Speech
En İyi İngiliz Filmi: The King's Speech
En Orijinal Senaryo: The King's Speech-David Seidler
En İyi Yabancı Film: The Girl With The Dragon Tattoo (İsveç versiyonu)
En İyi Animasyon Filmi: Toy Story 3

GÜL DE BEĞENMİŞTİ
Aldığı ödüllerle 12 dalda aday olduğu Oscar'a da göz kırpan 'King's Speech', Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de beğenisini kazanmıştı. Twitter'a, filmi eşiyle birlikte izlediğini ve çok beğendiğini yazan Gül, 'Filmin çok konuşulacağını ve birçok ödül alacağını tahmin ediyorum' demişti.

Hamurunda ödül var!
İspanya ulusal sinemasının en prestijli ödülü olan ve bu yıl 25'incisi düzenlenen Goya'da gecenin yıldızı, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 ödül birden alan, Agusti Villaronga'nın 'Pa Negre' (Kara Ekmek) adlı filmi oldu. İspanya'nın başkenti Madrid'deki Kraliyet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törende, yönetmen Alejandro Gonzalez İnarritu'nun 'Biutiful' adlı filmindeki rolüyle Oscar adayları arasında yer alan Javier Bardem En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Goya Onur Ödülü ise 75 yaşındaki İspanyol yönetmen ve senarist Mario Camus'a verildi.

'En iyi zıplayan Goya'sı
Öte yandan, ödül töreninin en ilginç anlarından biri, En İyi Erkek Oyuncu ödülü verileceği sırada 'Jimmy Jump' lakaplı Jaume Marquet Coto'nun tüm davetlilerin önünde konuşması oldu. Uluslararası birçok spor organizasyonunda ve geçtiğimiz yıl Eurovision'da tüm güvenliği atlatarak kendini göstermeyi başaran Jimmy Jump, sahneye atladı. 'Bir dakika lütfen, buraya gelmek çok zor oldu. Bunu sadece ben ve zıplayanlar bilir. Bu Goya'yı zıplayanlara adıyorum' diyen Jimmy Jump, bir güvenlik görevlisinin yaklaşmasıyla sakin bir şekilde sahneden çıkartıldı.