Batman’da Mevlid Kandili coşkusu

Mevlid kandili Batman’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peygamber efendimizin doğum günü olarak kutlanan Mevlid Kandili nedeniyle Batman merkez ve ilçelerinde düzenlenen kutlama programlarına çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid Kandili kutlamaları kaps



HASANKEYF’TE MEVLİD KANDİLİ COŞKUSU
Hasankeyf İlçe Müftülüğünün organize ettiği Mevlid Kandili programı da yoğun ilgi gördü. Merkez Kur’an Kursu öğrencilerinin bayanlara yönelik hazırladığı Mevlid Kandili programı büyük bir coşku ile kutlandı. İlçe Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda konuklar salona sığmadı. Kur’an-ı Kerim okumanın ardından açılış konuşmasını yapan Müftü Işıldar, herkesin peygamberi tanıması ve onu anlaması için, çocuklarımıza onun sevgisini ahlakını ve yaşam tarzını anlatmamız gerektiğini söyledi.
Peygamberimizin kadınlara karşı hoşgörüsünü, haklarının korunmasıyla ilgili tavsiyelerini dile getiren Müftü Işıldar, kadın erkek ayrımı yapmadan kız çocuklarının okutulmasına büyük önem verilmesi gerektiğini ve bunun bir dini emir olduğunu ifade etti. Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlit ve İlahilerin okunmasının ardından duayla sona erdi.

"MUKADDES EMANET KIYAMETE KADAR YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEKTİR"
Saadet Partisi Batman Kadın Kolları Başkanı Hülya Kaya ise, yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman aleminin Mevlit Kandilini kutladı. Her yönüyle insanlığa ışık tutan, Peygamber efendimizin yönlendirici söz ve davranışlarıyla vefalı ve hayırlı bir eş, sevgi, merhamet, şefkat dolu, hassas ve sevecen bir baba, haktan, adaletten, doğruluktan asla taviz vermeyen kararlı bir önder olduğunu hatırlatan Kaya açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Ahlakı ve Şahsiyeti ile insanlığın en hayırlısı ve en üstünü olan Hz. Muhammed Mustafa efendimizin kutlu doğumunun gerçekleştiği mübarek Mevlid kandilindeyiz. Dünya kuruldu kurulalı beklenen geleceği nesilden, nesile müjdelenen Peygamber efendimizi anlatmaya kelimeler yetmez, çünkü o her türlü övgüye ve en güzel anlatımlara layık Allah’ın en sevgili kuluydu. Veda hutbesinde ashabına veda ederken; ‘Sarıldığınız müddetçe sapmayacağınız iki şey bırakıyorum size. Biri Allah’ın kitabı değeri benim sünnetimdir.’ Buyurmuştu. Hz. Muhammed Mustafa’ya layık ümmet olabilmek, onu anlamak ve onun gibi yaşayabilmek için bu iki mukaddes emanet kıyamete kadar yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.”