Penguen saçmaladı

Allah'a ve dine hakaret eden Penguen'e çok sert tepkiler geliyor.

Penguen dergisinde Bahadır Baruter imzalı bir karikatürle İslam’ın kutsallarına hakaret edildi. Karikatürde “Allah yok, din yalan” ibaresi gizlice yazılmış, caminin lambaları prezervatif şeklinde tasarlanmıştı.

Dine böylesine saldıran karikatür Twitter’da büyük tepkilere neden oldu. Penguen dergisine yönelik büyük bir protesto başladı.

Yerli bir mizah dergisinin İslam'a böylesine nefret dolu biçimde saldırması şok etkisi yarattı.

Karikatür Penguen'in çizerlerinden Bahadır Baruter'in imzasını taşıyor. Twitter'da binlerce kişi Penguen'i twitleyerek tepkilerini dile getiriyorlar, boykot ve özür çağrısında bulunuyorlar.

Tartışmaya yol açan karikatür Twitter ve Facebook kullanıcılarını ikiye böldü. Bazıları bunun inanç ve dine hakaret olduğunu söylerken bazıları da "Penguen'e linç girişimi başlatıldı" dedi.

Twitter'da karikatürle ilgili tepkilerin bazıları şöyleydi:

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin:

Penguen'in yaptığı ne mizah, ne sanat; düpedüz hakaret ve provakasyon. En doğrusu bunları ademe (yokluğa) mahkum etmek. #protestopenguen

Samanyoluhaber tv. spikeri Asım Yıldırım

Melih bey gibi TÜKÜREYİM BEN BÖYLE MİZAHIN İÇİNE. Yazıklar olsun. Gidin kendi kutsallarinizla dalga geçin terbiyesizler.

HakanAkar

Bu gece ne Sevgililer Günü ne de Kandil konuşuluyor ne de ikisinin aynı gün oluşu suan konuşulan tek bir şey var o da Penguen ve karikatürü!

Yazar Fikri Akyüz

@CumaHikmet @nedimhazar katılıyorum, penguen'e en şiddetli tepkiyi verelim ama şiddetten kaçınılmasını şiddetle tavsiye ederim.

kralexx

Kendi ayağına kurşun sıkabilen tek kuş hangisidir? PENGUEN

Gazeteci yazar Önder Aytaç

PENGUEN ANADOLU INSANININ ETIK DEGERLERINE HAKARET EDEN KARIKATUR ICIN OZUR DILEMELI. AKSI HALDE BOYKOT EDILMELI

İşte o şok karikatür

Penguen saçmaladı

Penguen tepki gören karikatüre açıklama getirdi.

Penguen Dergisi Facebook sayfasında Allah'a ve dine hakaret içerdiği gerekçesiyle tepki çeken karikatür hakkında açıklama getirdi:

Önce birkaç yanlış anlamayı düzeltelim:

Tepki gören karikatür kapak karikatürü değildir. Çizer kendi köşesinde yayınlamıştır. Sadece kapağı Penguen Dergisinin ortak görüşünü yansıtır. Köşelerdeki karikatürler çizerlerin şahsi fikirleridir.

"O AVİZELER GERÇEK"
Çizimde prezarvatife benzetme yoktur, gerçekten de böyle avizeler vardır.

Mizah dergiciliğinin geleneğinde yazarlara çizerlere karışılmaz, herkes köşesinde istediğini yazıp çizmekte özgürdür.

Tek bir karikatürü severiz sevmeyiz ama genel olarak bu özgürlük alanını korumak önemli. Eleştirilere de saygı gösteriyoruz.

Karikatüre gelen tepkilerden dolayı üzgünüz. Saygısızlık olarak görenlerden özür dileriz.