Adem 2 Yıldır Protez Kol Bekliyor

Yozgat'ın Çekerek İlçesine Bağlı Gökdere Köyünde Yaşayan Elif ve Nedim Arslan Çiftinin 11 Yaşındaki Oğlu Adem Arslan 2 Yıldır Protez Kol Bekliyor.

Yozgat'ın Çekerek İlçesine bağlı Gökdere Köyünde yaşayan Elif ve Nedim Arslan çiftinin 11 yaşındaki oğlu Adem Arslan 2 yıldır protez kol bekliyor. Arslan ailesinin 7 çocuğundan en küçüğü olan Adem Arslan 2 yıl önce arkadaşları ile oyun oynarken elektrik direğinden sızan kaçak elektriğin çarpması sonucu iki kolunu kaybetti.

İki yıldır devlet yetkililerinden yardım beklediklerini belirten babası Nedim Arslan, "Elektrik çarptığı zaman acil olarak Kayseri'ye götürdük. Orada bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra kol nakli için Antalya'ya gittik. Adem'den doku alındı ve kan tahlili yaptılar. Çocuğumuz için protez kaydı yapıldı. Şimdiye kadar bir şey çıkmadı. Umut kapısı bekliyoruz. Ben bu tedaviler için varımı yoğumu sattım. Yavrum için feda olsun tek onun kolları takılsın ben bir şey istemiyorum. Biz ailecek perişan olduk. Evladımızın kollarının olmayışını gördükçe ailecek yüreğimiz parçalanıyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Hayırsever işadamlarımızdan devlet yetkililerimizden ve başbakanımızdan bize yardım etmesini bekliyoruz." dedi.

KOLLARI OLMADIĞI İÇİN YEMEĞİNİ YİYEMİYOR

Anne Elif Arslan, iki yıldır oğullarının bu durumuna üzüldüklerini ifade ederek şöyle dedi: "Bizler iki yıldır perişan olduk. Kolları olmadığı için yemeğini yiyemiyor. İhtiyaçlarını göremiyor. Ben oğlumu her gün böyle gördükçe hastalanıyorum. Adem'le birlikte 7 çocuğumuz var. Zor geçiniyoruz. Başbakanımızdan ve hayırseverlerden Allah rızası için çocuğuma yardım etmelerini istiyorum." Adem'in ağabeyi Ali Arslan'da iki yıldır zor günler yaşadıklarını söyledi. Arslan, "Kardeşime protez kol taktırmak gerekiyor oda çok pahalı olduğu için bizim gücümüz yetmedi. Bizler kardeşimizi böyle gördükçe çok üzülüyoruz. İçimiz acıyor. Biz olmasak kardeşim yemek yiyemiyor, su içemiyor, ihtiyacını göremiyor. Tek isteğimiz kardeşimin kolunun takılarak en azından kendi ihtiyacını karşılayabilmesini istiyoruz. Sayın Sağlık Bakanımızdan, Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

9 yaşında iki kolunu elektrik çarpması sonucu kaybeden Adem Arslan'da iki yıldır kendisine takılacak kolu beklediğini ifade etti. Arslan," İlköğretim 5. sınıfa gidiyorum. Büyüyünce doktor olup benim gibi durumda olan kişilere yardım etmek istiyorum. Arkadaşlarımla birlikte futbol ve oyunlar oynamak istiyorum. Fakat kollarım olmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. Tek başıma ne yemek yiyebiliyor, nede tuvalet ihtiyacımı görebiliyorum. Banyo yapamıyorum. Ben devlet büyüklerimizden bana yardımcı olmalarını ve kollarımın takılmasını istiyorum." dedi.