Adana’da 1001 hatim ve mevlit programı düzenlenecek

Adana Müftülüğü, Mevlit Kandili programları kapsamında Sabancı Merkez Cami’nde 1001 hatim ve mevlit programı gerçekleştirilecek. 14 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da bayanlara yönelik düzenlenecek 1001 hatim ve mevlit programına müftülük, bütün Adanalı b



Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Hazreti Muhammed(sav)‘in dünyaya geldiği gecenin Mevlid Kandili olarak kutlandığını belirterek, “O, Yüce Allah’tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde taht kurmuştur. Rahman olan Allah varlık âlemini rahmet üzerine inşa etmiş, O’nun rahmeti her şeyi kuşatmıştır. Ancak Allah’ın asıl rahmeti insanları kurtuluşa davet etmek için gönderdiği mesajlarıdır.” dedi.
İslam dininin inanç ve ahlâkı birbirine bağlamış ve en güzel ahlak sahibi olarak da Hz. Peygamberi tanıttığını kaydeden Canpolat, şunları dile getirdi: “Hz. Peygamberin hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hz. Peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının mihveri, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Zaten ilâhi dinlerin öncelikli gayesi de insanlara güzel ahlakı kazandırmak, bu yolla kâmil insanı ve birbirini sayan ve seven, birbirinin derdine koşan, güzellikte yarışan mükemmel toplumu oluşturmaktır Peygamber ahlâkıyla ahlaklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar, peygamberin rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah’a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar. Peygamberimiz ‘Sevgililer Sevgilisi‘. Bizim kültürümüzde Peygamberimize çok farklı bir sevgimiz var. Biz hem mevlidi çok daha canlı yaşarız hem de Sevgililer Sevgilisi‘nden aldığımız sevgiyi kendi sevdiklerimize de en güzel şekilde ifade etmiş oluruz.”