Mahkeme başkanından uyarı: Burada TSK yargılanmıyor

Balyoz davasında eski Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan‘ın avukatı Ayhan Nacak, davada yargılanan subay ve astsubayların, Balyoz planını hazırlayabilecek yetenekte olmadığını söyledi. Ayhan Nacak‘ın bu davada TSK‘nın yargıla



    ENGİN ALAN‘IN AVUKATINDAN İLGİNÇ BENZETME
    Avukat Nacak, "Burada suçlanan subay ve astsubayların Balyoz planını yapabilecek yetenekte olduklarına inanmıyorum. Çünkü o kadar kötü bir plan ki burada yargılanan bir astsubay bile böyle bir planı hazırlamaz. Bu subay ve astsubaylara hakarettir. Burada yargılanan Türk Silahlı Kuvvetleri‘dir." ifadesini kullandı.
    
    ‘BURADA TSK YARGILANMIYOR‘ UYARISI
    Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Bir şeyi ayıralım. Burada yargılanan TSK değil. Bir kurumda çalışan bir kişiyi yargılamak, o kurumu yargılamak anlamına gelmez. Burada yargılanan kişiler, gerçek kişilerdir. Ancak sözlerinizde TSK‘nın yargılandığını söylüyorsunuz." uyarısında bulundu.
    Bunun üzerine avukat Nacak, Burada TSK‘de görevli subay ve astsubaylar yargılanıyor. TSK‘nın yüzde 15‘i burada sanık olduğu için benim şahsi kanaatim burada TSK yargılanıyor." cevabını verdi.