2011 Chicago Otomobil Fuarı devam ediyor

Her yılın Şubat ayında gerçekleştirilen Chicago Otomobil Fuarı'na ilgi oldukça yoğundu.

Yılın ilk büyük uluslararası otomobil fuarı olan Detroit’in ardından genellikle Cenevre için hazırlıklar başlasa da Chicago Otomobil Fuarı bu yıl öncekilere oranla daha fazla ilgi gördü.

Amerikan otomotiv endüstrisi her geçen gün gücünü toparlıyor. Ancak Amerikan markaları kaybettikleri prestiji yeniden kazanmaya çalışırken, Japon ve özellikle de Koreli markaların ellerini daha da güçlendirmeleri işlerini zorlaştıracaktır. Geçtiğimiz hafta kapılarını açan Chicago Otomobil Fuarı’nda da benzer manzaralar yaşandı. Ford, General Motors ve Chrysler’dan oluşan “Üç büyükler”den en zor durumda olan Chrysler, yenilik olarak renk seçeneklerini sergiledi.General Motors Chrysler’a göre nispeten daha yeni donanım ve motorlu Pick-Up ve SUV seçenekleriyle dikkat çekti. Ford ise Transit’teki yeni yakıt opsiyonları ve makyajlı Edge ile namını kurtardı.

GOpel'in başarılı D segmenti otomobili Insignia'nın Amerikan versiyonu olarak satılan Buick Regal'in hybrid versiyonu geliştiriliyor.Özellikle tasarımıyla ön plana çıkan Regal'in hybrid versiyonu güncel modele göre çok daha az yakıt tüketecek.

9 Şubat'ta başlayan Chicago Auto Show'da tanıtılacak olan Hybrid Regal, daha önce tanıtılan LaCrosse ile aynı 'eAssist' hybrid alt yapısını taşıyacak. eAssist sistemi %25'e varan oranlarda yakıt tasarrufu sağlarken güncel Buick Regal'in 9.4 litre/100 kilometrelik ortalama yakıt tüketimini 6.5 litre/100 kilometre civarına çekecek.

LaCrosse gibi standart olarak eAssist sistemiyle gelmeyecek olan Regal'in daha donanımlı versiyonlarında eAssist'in standart olması bekleniyor. Otomobille ilgili daha ayrıntılı bilgilerin Chicago Auto Show'dan sonra açıklanması bekleniyor.

İşte birbirinden muhteşem otomobiller