Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın o iddiasına yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğü dönemi ile ilgili konuşunca Kılıçdaroğlu'dan cevap gecikmedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın o iddiasına yanıt
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğü dönemi ile ilgili konuşunca Kılıçdaroğlu'dan cevap gecikmedi.

CHP TBMM Grup Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ünlü türkücü Sabahat Akkiraz'a parti rozeti takmasıyla başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "SSK Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde zarar etti" açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yolsuzluk konusuna gelince avucunu yalarsın sayın Başbakan. Benim SSK Genel Müdürlüğü dönemime de değinmiş. Bilmesini isterim her partiye mensup bakanla çalıştım. Refah, DYP, SHP, DSP, ANAP'lı bakanlarla çalıştım. Bir iki bakan hariç hepsiyle kavga ettim çünkü ben yasaları uygulamak zorundayım. Beni sayın Başbakan eleştirecekse doğru yerden eleştirmesi lazım. Benim SSK Genel Müdürlüğü'mü eleştirecekse önce sosyal güvenlik ne demek onu bilmek zorunda. Bunlar bir ticari kuruluş değil, bunlarda zarar olmaz finans açığı olur. Dengeler nasıl sağlanır bunları bilmek zorunda. Bilmediğine ben kanaat getirdim. Bilmek zorunda değil, onu da saygıyla karşılarım ama Başbakan konuşurken danışmanları var, doğru bilgiyi vermek zorundalar. SSK hep kar ediyordu da genel müdürlüğüm zamanında mı zarar etmeye başladı? Doğrusunu söyleyeyim... SSK'nın ilk finans açığı 1970 yılında çıkmıştı. 2 milyar 794 bin 736 lira 1 kuruş, raporda böyle yazıyor. 1970 yılında Kılıçdaroğlu nerede? Üniversitede öğrenci. Sen başbakansın, resmi raporları dahi görmüyorsan ben Sana ne söyleyeceğim? Sen bu ülkeyi nasıl yönettiğinin farkında mısın? Bilgisizlikle bir adam nereye kadar gidebilir?

KEMAL KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISI - VİDEO İZLE

1999 yılında emekli oldum, 2000 yılında 2 milyar 411 milyon 206 bin lira. 2009 yılında ne olmuş? 28 milyar 706 milyon liraya çıkmış finans açığı. Beni eleştiren Başbakan'a soruyorum... Ben genel müdürdüm beni eleştiriyorsunuz. Şimdi soruyorum ben mi daha başarılıyım sen mi daha başarılısın? 2 milyar mı 28 milyar mı finans açığı daha büyük? Hadi çık cevap ver. Üstelik ben bu rakamları devletin resmi raporlarından alıyorum.

Bir başka nokta... Daha önce, benim yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkarmamdan sonra Kılıçdaroğlu'nun açığını bulabilir miyiz diye bir çalışma başladı AKP'de. Benim 7 değil 77 sülalemi araştırmazsanız namertsiniz demiştim o zaman. 2008 yılında bir onay alıyorlar 1991 yılından bugüne kadar bütün ihaleler incelensin diye. Olabilir, hiçbir korkumuz yok. Benim ihale dağıttığımı söylüyor. Devlet, müfettişler senin emrinde. Onların yaptığı incelemelerde hiçbir şey bulunmadı. Çünkü benim dönemimde cumhuriyet tarihinde hiçbir bürokrata uygulanmayan süre içinde hesaplarım incelendi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, Yüksek Denetleme Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurumu seferber oldular bir şey bulabilr miyiz diye. Bunlar da 2 yıl uğraştılar bir şey bulamadılar. Sen hangi ahlakla benim ihale dağıttığımı söylüyorsun? Benim adım Recep Tayyip Erdoğan mı?"