Fener Trabzon maçı özeti ve goller (FB - TS maçı)

Fenerbahçe Trabzon maçı kaç kaç bitti? Fener Trabzon maçı özeti ve maçtan önemli kareler.Fenerbahçe ile Trabzon maçı özeti izle. FB TS maçı detayları ve Fenerbahçe Trabzon maçı özeti.

Fener Trabzon maçı özeti ve goller (FB - TS maçı)
Fenerbahçe Trabzon maçı kaç kaç bitti? Fener Trabzon maçı özeti ve maçtan önemli kareler.Fenerbahçe ile Trabzon maçı özeti izle. FB TS maçı detayları ve Fenerbahçe Trabzon maçı özeti. Fenerbahçe Trabzon maçı izlemek için tıklayınız. Fenerbahçe Trabzon maçı izle. canlı maç izle. Fenerbahçe Trabzon maçı LİG TV izle. Fenerbahçe Trabzon maçı LİG TV canlı maç izle. Fenerbahçe Trabzon maçı buradan izle. Fenerbahçe Trabzon maçı izleyin. İşte Fenerbahçe Trabzon maçı izle...

Şampiyonluk yolunda önemli bir maça çıkan Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenerek lig hesaplarını tümden değiştirdi ve spor yazarlarından övgü aldı. Sezon başladığından beri taraftarını ve spor yazarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, Süper Toto Süper Lig'in 19. haftasında lider Trabzonspor'u 2-0 yenerek hem şampiyonluk iddiasını sürdürdü hem de övgü topladı.Rıdvan Dilmen (Fotomaç): Fenerbahçe savaşarak kazandı.Bu karşılaşmadan önce evinde oynadığı 9 lig maçının 7'sini kazanan, hiç kaybetmeyen Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle coşkusunu oyununa ekledi. Fenerbahçe dün maçı hak etti.Trabzonspor sadece ilk yarıda 30 ile 45 arasında iyi oynadı. İkinci yarıda hiçbir şey yapmadı.

Fener Trabzon maçı özeti ve goller (FB - TS maçı)MAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fener Trabzon maçı özeti ve goller (FB - TS maçı)MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fener Trabzon maçı özeti ve goller (FB - TS maçı)

Fenerbahçe iki maçtır iyi savunma yapıyor. Ayrıca Şükrü Saracoğlu'ndaki üstünlüğünü sürdürüyor, maç kaybetmiyor. Mehmet Topuz, Selçuk ve Emre dün olağanüstü oynadılar. 41 gol atan Trabzonspor'u durdurdular.Mehmet Topuz herhalde çarşamba gününe kadar kendine gelemez.

Mehmet Demirkol (Milliyet): En iyi Fener

Dün 2 duran top dışında rakibine hiç pozisyon vermeyen Fenerbahçe’nin aşırı sinirli birkaç oyuncusunun tavırları dışında eleştirilecek tek yönü, ikinci yarıda kontr atak yapamayışıydı. Belki erken eksik kalmaktan korumaya geçmiş olabilirler.

Sanırım Young Boys maçından sonra bu son yılların en kötü Fenerbahçesi diye yazmıştım. Dün ilk 30 dakikadaki takım belki de Şampiyonlar Ligi çeyrek finali gören takım kadar iyiydi. Bu bir ilerlemenin ve devre arası fizik yüklemenin sonucu mu yoksa düne, Trabzonspor’la geçen yıldan hesaba özgü bir durum mu bunu da zaman gösterecek.

Ahmet Çakar (Sabah): Gezer'in hayatının en kötü maçıydı!

Galiba lig şimdi yeniden başlıyor. Fenerbahçe potaya girdi. Bursa zaten yarışta. Kayseri'nin bile umudu var. Bundan sonrası için ligimiz çok şeye gebe görünüyor.

Gelelim hakem Bünyamin Gezer'e. Hayatının en kötü maçlarından birini yönetti. Fenerbahçe'nin ikinci golü öncesi Emre'nin Jaja'ya mutlak sarı kartlık bir hareketi var. Ama çalamadı. Çalmadı ve gol oldu.

Böyle pozisyonlarda avantaj olamaz. Nitekim, top arada kaldı mutlak avantaj doğmadı. Ve gol oldu. Emre'nin açık öfkesine kart vermezken Lugano'nun masum itirazı kartla cezalandırıldı. İkinci yarı kontrol tam anlamıyla kaybedildi. Neye kart neye faul neye devam denildiği belli olmayan bir maç daha görmedim. Yazık...

Gürcan Bilgiç (Sabah): Son sözün sahibi!

Ligimize bir günde iki kez balans ayarı yapıldı. Olimpiyat'ta Beşiktaş takımına yeniden düşünme süresi verildi, Kadıköy'de ise sezonun raconu yeniden kesildi. Artık bu yarışın birçok kahramanı var. Aykut Hoca'nın tüm Türkiye'ye hediyesi olan, mücadele etmeyi de öğrenip, kalitesini parlatan Fenerbahçe ile herkes "son söz sahibini" öğrendi.

Ömer Üründül (Sabah): Takım ruhu ile!

Fenerbahçeli futbolcular geçen seneki kupa finali ve ligin son maçındaki şok neticenin tesirleriyle öylesine hırslı, yüksek tempolu ve presli bir 30 dakika oynadı ki Trabzonspor'un fazla yapabileceği bir şey yoktu. Çünkü bu tempolu ve baskılı oyunda müthiş bir seyirci desteği de vardı. Orta sahanın ortasında görev yapan Emre ve Selçuk'a Mehmet Topuz da içe kat ederek yakınlaşınca Trabzonspor sürekli top kaybetti ve arka arkaya iki gol geldi. Doğal olarak devrenin son 15 dakikasında Trabzonspor oyuna girmeye başladı. Ama Fenerbahçe bu bölümde alan daraltarak, 1-2 tehlike hariç skoru zorlanmadan korudu.

Kemal Belgin (Türkiye): F.Bahçe ‘Güneş’i gördü

Ligin zirvesini önemli ölçüde etkileyecek olan maçta, Aykut hoca eldeki malzemenin içinden en doğruya yakın olanını sahaya sürerken; Şenol hoca başta Egemen kumarı olmak üzere orta sahasını da hesapsız kitapsız Colman ve Jaja ile doldurunca maç tam beklediğim biçimde başlayıp bitiverdi. Bitiverdi diyorum çünkü 22. dakikada F.Bahçe ikinci golü attığında filmin sonu gelmişti bile.

Zeki Çol (Zaman): Korkunun bedeli, inancın zaferi

İnanmak böylesi maçlarda kuşkusuz önemli. Ama en az inanmak kadar takım olarak kenetlenmek, mücadele etmek ve yüreğini oyuna koymak da önemli. Trabzonspor bunları yapamadı. Fenerbahçe ise tam aksine... Rolünü büyük bir özgüvenle oynadı. Karşılığını da maçı kazanarak aldı.

Uğur Meleke (Milliyet): Gezer’in adaleti

Bir de (hakemlerle değil) hakemlikle ilgili bir gözlemim var Saracoğlu’ndan: Hakemlerin her oyuncuyla aynı diyaloğu kurmasının, Tayfur’la Ali Eren’e (ya da Bülent’le Ergün’e) aynı lisanla yaklaşmasının zorluğunu anlarım. Zaten Collina da otobiyografisinde yöneteceği maçlardaki oyuncuları önceden çalıştığını, kimin suyunun 40, kimin 150 derecede kaynadığını öğrendiğini anlatır. Ancak Bünyamin Gezer, bu doğru metotta sanki biraz ölçüyü kaçırıyor. Yıllardır gözlemlediğim bir şey, Gezer’in Arda ve Emre’yle diyaloğunun genelde iyi olduğu... Ama zaman zaman bu müsamahakar tavrı, iki oyuncunun aşırılıklarını da kaçırması anlamına gelebiliyor (Bkz. Niang’ın golü öncesi Emre-Jaja sarı kart pozisyonu)... Ya da Emre ve Arda’yla kurduğu iyi ilişkiyi Niang’la kuramaması da bir adaletsizlik doğuruyor (Bkz. Niang’ın Cale ve Engin’le yaşadığı pozisyonlar)... Belki bir lisan problemi de söz konusu olabilir, ama hakemin asli görevi adaleti temin etmek. O adalet Emre’ye Arda’ya lazım olduğu kadar, Niang’a ve Jaja’ya da lazım...

İhsan Öksüz (Yeni Şafak): "Şimdilik" Güneş kaybetti!

Haftalardır, arada birçok maç daha olmasına rağmen "oscarlık senaristler tarafından sahnelenen" Fenerbahçe – Trabzonspor maçında "şimdilik" kaybeden Şenol Güneş oldu. Daha doğrusu Beşiktaş'la oynanan kupa maçındaki kadro tercihi ile sadece süper ligi düşündüğünü gösteren Güneş , bu büyük kumarda avantajlı olduğu eli yitirdi. Maça çıkarken Trabzonsporlu futbolcuların rahatlığına karşılık, ekranlara yansıyan görüntüler Fenerbahçe için bu maçın sanki ölüm kalım meselesi olduğunu gösteriyordu! Halbuki bu sadece bir maçtı! Ama Türkiye'de ne yazık ki hala "VUR, KIR, PARÇALA, BU MAÇI KAZAN!!!" mantığı hakimdi ve haftalar öncesinden "Trabzonspor'un kazandığı penaltılarla" ateşe odun atan Aykut Kocaman bile, konuğunun elini sıkmıyor ve yanına gitmiyordu. Evet, Şenol Güneş belki sahada kaybedendi ama gidip elini sıkması ve başarılar dilemesi ile Aykut Kocaman'ı da "kaybedenler" safına itti.

Serdar Bali (Star): Kötü günde Trabzonlu olmak en değerlisi

Trabzon hiçbir şey oynamadı. Zaten futbolcular birazcık oynayabilseydiler F.Bahçe her şeyi kabul edecekti. Giray’ın maçtan sonra oturup bu hataları nasıl yaptığını düşünmesi gerekir. Şu gerçek ortaya çıktı ki rahatlık Trabzon’a iyi gelmiyor ve Güneş takımı lider duruma getirene kadar desteğe ihtiyacı yok ama lider olunca mutlaka dışardan destek görmesi gerekiyor. Buradan yetkililere, taraftara ve Tabzon bir kupayı kazandığı zaman ondan nemalanmaya çalışanlara sesleniyorum. Sizden başka sizi seven yok! Daha çok para kazanmak isteyenlerin Trabzon galibiyetinde neler kaybedeceklerini bildiğinden bir aydır kurdukları tuzağı görmenizi, kaybedilen şeyin sadece avantaj olduğunu, hala önde olduğumuzu, Trabzon’un yanında olunacaksa o zamanın şimdi olduğunu hatırlatmak isterim.

SELÇUK ATILDI, FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI!

Maçın 56. dakikasında Trabzonspor'dan Burak Yılmaz hakeme itirazından dolayı sarı kart gördü. İkinci yarının ilk 15 dakikalık periyodunda Trabzonspor topa daha hakim olan taraf olmasına rağmen, Fenerbahçe kalesinde etkili pozisyonlar bulamadı. Maçın 63. dakikasında Niang bir kez daha gole yaklaştı ama vuruşu istediği gibi olmadı. Karşılaşmanın 65. dakikasında Fenerbahçe'den Selçuk Jaja'ya yaptığı hareketten ötürü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

SELÇUK ÜST DİREĞİ GEÇEMEDİ, GLOWACKI DE KIZARDI!

Maçın 66. dakikasında Trabzonspor'dan Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan'ın çeldiği top üst direkten korner gitti. Fenerbahçe'den Seçuk'un atılmasının ardından oyun iyice sertleşti ve Fenerbahçe'den 67. dakikada Emre, Trabzonspor'dan ise 68. dakikada Jaja ve 69. dakikada ise Glowacki sarı kart gördüler. 70. dakikada ise Glowacki Alex'e yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışından kaldı ve Trabzonspor'u da 10 kişi bıraktı.