Başkent‘te ‘Torba Yasa‘ protesto edildi

Başkent’te ‘Torba Yasa Tasarısı‘nı protesto etmek amacıyla toplanan grup, ellerindeki bildirilerle TBMM’ye yürümek isteyince polisle tartıştı. Bildiri dağıtmak istediklerini söyleyen grup polisin bir anlık dalgınlığından yararlanarak otobüs duraklarına in



Akşam saatlerinde ‘Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek isteyen yaklaşık 30 kişilik grup, Ulus Heykel Meydanı’nda toplandı. Aralarında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi işçiler ellerindeki bildirilerle Kızılay’a yürümek istediklerini söyledi. Çevik kuvvet ekipleri bölgede güvenlik önlemleri aldı. Bildirileri dağıtmak istediklerini söyleyen grup daha sonra polisle tartıştı. Polis gruba yasadışı eylem yaptıkları gerekçesiyle önce izin vermedi.

Polisin uyarılarına uymayan işçiler ekiplerin bir anlık dalgınlığından yararlanarak Heykel Meydanı’ndan caddeye atladı. Ellerindeki bildirileri havaya atan grup daha sonra polisin uyarılarına uyarak Meydan’dan ayrılmadı. Polis ekipleriyle görüşen eylemciler daha sonra Çevik Kuvvet eşliğinde ikişerli gruplar halinde Kızılay’a yürüdü. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.