Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Hüsnü Mübarek'e çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Mısır ayaklanması ile ilgili konulara değindi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hüsnü Mübarek'e çağrıda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Hüsnü Mübarek'e çağrı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Mısır ayaklanması ile ilgili konulara değindi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hüsnü Mübarek'e çağrıda bulundu.

Bir süredir Mısır'da yaşananlarla ilgili sessizliğini koruyan ve ne söyleyeceği merakla beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grubu'ndaki konuşmasında Mısır'daki olayları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Mısır'da protestolar ve CHP'nin halka yaptığı direniş çağrısı vardı. Mübarek'e 'hepimiz faniyiz, kalıcı değiliz' diyen Erdoğan, "Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın" sözleriyle 'çekil' çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun üslubunu halka şikayet eden Erdoğan, halka direniş çağrısı yapan CHP'yi tahrik siyaseti izlemekle suçladı. Partisinin grup toplantısının büyük bölümünü Mısır olaylarına ve bu gösterileri AK Parti'ye mesaj olarak sunan muhalefefete ayırdı. İşte Erdoğan'ın grupta yaptığı konuşmadan önemli satır başları:

ZULME SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

"Yakın coğrafyasında önemli olaylar önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu olaylar hakkındaki tutumumuz medyada sorgulanıyor. Şunu her zaman söylüyorum AK Parti hak ve özgürlükten yana olmuştur. Hiçbir zulme sessiz kalmamız mümkün değildir. Halkın taleplerine inanmış ve bunu savunmuştur.

BAŞBAKAN'IN GRUP TOPLANTISI  - VİDEO İZLE

MAĞDUR VE MAZLUMUN YANINDA OLDUK

AK Parti yola çıkarken 'yeter söz de karar da milletin' diyerek iktidara işbaşına gelmiştir. AK Parti'nin kumaşını millet dokumuştur. Statükoya karşı sergilenen büyük bir duruştur. Her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olmuş baskı ve zulmün karşısında her zaman cephe almıştır. Bugüne kadar dik durduk ama dikleşmedik.

Bizim duruşumuzu bir kaç tane köşe yazarı şekillendiremez. Hiçbir yerden icazet alarak bu yolda yürümüyoruz. Türkiye bölgede taşları yerinden oynatacak tarihin akışını değiştirecek roller oynuyor. bölgesinde demokrasinin hakim olabilmesi için elinden geleni yapmakta. İç barışlarını bütünlüklerini destekledik.

HALKA RAĞMEN İKTİDAR AYAKTA KALAMAZ

Bu grup tüm dünyada mazlumların yanında olan bir grup olarak adını tarihe yazdırmıştır. Halkın demokratik taleplerine hiçbir iktidar duyarsız kalamaz. Tarihte baskıyla sindirmeyle ayakta kalan hiçbir yönetim yoktur. Halka gözünü kapatan yönetimler bilesiniz uzun ömürlü olamazlar. Mazlumun ahı aseste de olsa çıkmıştır. Halkın çağrısı karşılıksız kalmaz. Halka rağmen hiçbir iktidar ayakta kalamaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına dayanırız.

MÜBAREK'E SESLENİYORUM

Buradan Mısır Devlet Başkanı sayın Hüsnü Mübarek'e içten bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Bizler insanız. Bizler faniyiz. Kalıcı değiliz. Her birimiz ölecek ve geride bıraktıklarımızdan dolayı sorgulanacağız.

SENİNLE BERABER GELEN KEFEN OLACAK

Hepimiz gelip geçiciyiz. Baki olan gök kubbe altında hoş bir sada bırakmaktır. Saygıyla anılmaktır, rahmetle yad edilmektir. Bizler halk için varız. Onun için diyorum ki yarın öldüğümüzde, hoca efendi gelip şunu söylemeyecek. Cumhurbaşkanı niyetine demeyecek, Başbakan niyetine demeyecek, bakan niyetine demeyecek.

HALKIN HAYKIRIŞINA KULAK VERELİM

Trilyarderlere sesleniyorum. Trilyarderler niyetine demeyecek. Er kişi niyetine diyec ek, hatun kişi niyetine diyecek. Seninle beraber gelen kefen olacak. Öyleyse o kefenin kadri kıymetini bilelim. Hem vicdanımızın, hem de halkımızın sesine, onların ya hayır duasına ya da bedduasına hazır olalım. Onun için halkın haykırışına kulak verin, kulak verelim.

Halktan gelen değişim arzusunu hiç tereddüt etmeden karşılayın. İstismarcıların, kirli odakların, Mısır üzerine karanlık senaryoları olan kesimlerin inisiyatif almasına fırsat vermeden; Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın.

MISIR'IN İYİLİĞİ İÇİN ADIM ATIN

Mısır'ın iyiliği için önce biz adım atın. Halkı tatmin edecek adım atın. Aylarca süren seçimlerin demokrasisi olmaz. 24 saatte biz seçim bitiyoruz. Bizim arzumuz bu olayların bir an önce son bulmasıdır. Mısırlı kardeşlerime sesleniyorum. Silahtan uzak ama tarihinize sahip çıkın. Özgürlüklere sahip olmanın haysiyetli mücadelesi verin.

DEĞİŞİM

Mısır'da her kesimin tatmin edecek bir değişimin yaşanması ortak arzumuzdur. Türkiye olarak kardeş Mısır ve Tunus halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Değişim ile istikrar refom ile güvenlik arasınadki dengenin muhafaza edilmesi gerekmektedir. Ortadoğu toplumlarınnı daha aydınlık daha özgürlükçü bir geleceğe adım atacaklarına inanıyorum.

CUMHURİYET MİTİNGLERİ

Onun için millete bidon kafalı göbeğini taşıyan adam yakıştırması yapmak bir cehaletin ürünüdür. Bunu diyenlerde, bir kısım entelektüel geçinenlerden değil mi? Onların içinden çıktı. Ve 22 Temmuz seçimlerinde Ak Parti yüzde 47’ye ulaşırken neyle geldi? O cumhuriyet yürüyüşleriyle geldi. Ordumuzu göreve davet eden zihniyetlere, benim milletim dur bakalım dedi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedi ve yüzde 47’yle Ak Parti’yi tekrar iktidara taşıdı.

DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ

Kardeşlik içinde ümitvar olmak durumundayız. Ama şiddete başvurmadan karşımızdakinin de insan olduğunu bilerek sağduyu ile hareket edelim. Bize ne görev düşüyorsa yapacağız ama hiçbir zaman durumdan vazife çıkarmayacağız. Tunus ve Mısır'daki olayları başından beri dikkatle izliyoruz.

MUHALEFET OLAYLARI TERSİNE OKUYOR

Muhalefet partileri Tunus ve Mısır'daki olayları tersinden okuma kabiliyetini ortaya koymuştur. Ders çıkarmak yerine halkı şiddete davet etmeleri bu partiler adına kara lekedir.

SONUN MENDERES GİBİ OLACAK DEDİLER

22 Temmuz seçimleri, statükoya baskıya yasakçı anlayışa bir tepkidir. Şahsıma muhalefet, senin de akıbetin Menderes gibi olacaktır diye söylemeye ve bazı köşe yazarlarıyla aynen yazmaya başlamışlardır. Herhalde birilerine benzetiyorlardı. Biz Allah’ın verdiği ömrün, kimse tarafından noktalanmayacağını belirtmek isterim

Tunus ve Mısır üzerinden AK Parti'ye mesaj gönderen köşe yazarları var. Bizim milletin mesajına ihtiyacımız var. Benim milletim o siyasi partiye mesajı vermiştir. Bu ülkede kimin hukukun üstünlüğünü kimin üstünlerin hukukuna savunduğu ortadadır.

LİBERALLERE CEVAP

Yarın yazacaklarını biliyorum. Söylemek zorundayım. Bazı entelektüeller zannediyorlar ki birçok şey bizim gayretlerimizle oldu. Sizin gayretleriniz belki işaret fişeği olur. Ama bunları sümen altına iten geçmişte olduğu gibi iktidarlar olursa siz sadece söylediklerinizle yazdıklarınızla kalırsınız. Biz sizlerle değil takvimi içerisinde neticeye milletiyle ulaşma gayreti içinde olan iktidarız. Canı pahasına çalışan dik duran AK Parti iktidarıdır.

CHP'NİN ÜSLUBU

Muhalefetin seviyesi iyice düşen, nezaketi saygıyı artık iyice terk eden üslubu hakkında da bazı değerlendirmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir ana muhalefet liderinin yardımcısı, kalkıp bu ülkenin Başbakan’ına Bostancı başı ya da harem ağası ifadesini yakıştırabilir mi?Kimin eli kimin cebinde belli değil, böyle bir ana muhalafet partisi olabilir mi? AK Parti'yi terör örgütüyle özdeşleştirmek isteyenlere sessiz mi kalacaktık. Her siyasi parti yasal her dernekle konuşur ziyaret eder veya kabul eder.

SSK'YI BATIRDIN

7 yıllık döneminde SSK ne yaptı? SSK hep kayıptaydı. Ortaya attığı iddialar tek tek çürütüldüğünde pişkinlikle seviyeyi aşağı çekmek yöntem olabilir mi?

BÖYLE GİDERSE MUHATAP ALMAYIZ

Eğer CHP genel başkanı bu üslupla devam ederse, geçmişte de yaptığımız gibi, kendisini ademe mahkum eder, kendisini muhatap almayız. Ama onu muhatap almak, onun ciddiyetsiz yaklaşımlarına cevap vermek de bizim için bir zule dönüşüyor.

Herkes sözünü ölçerek, tartarak, edep ve nezaket dairesi içinde söylemeli. Yolsuzluk, ne kadar büyük bir suçsa, aynı şekilde namuslu şerefli insanlara, hiçbir belge olmadan, yolsuzluk ithamında bulunmakta o kadar büyük suçtur.

YÜZÜN KIZARMIYOR

Sen yolsuzluk ithamında bulunacaksın, iftira atacaksın. İftira yalanlandığında da senin yüzün kızarmayacak. İftira atmanın bedeli pişkinlik olamaz. CHP'deki bu üslubun farklık yansımalarına şahit olduk. Sokak sokak direnme çağrısı yapıldı. Adalet Komisyonu'nda istifalar komisyonun çalışmasını engellemediğini hatırlatmak istiyorum.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Tatmin edici açıklama bekledim ama ne yazık ki zımni olarak bu açıklamayı destekleyen açıklamalar geldi. Direniş çağrısıyla bir yere varılamaz. Bu umutsuzluk çaresizik çağrısıdır. Türkiye 1950'li yılların Türkiyesi değil. Artık vesayeti sorgulayan mafayı tasfiye eden bir ülke. Mlilet artık sandığa demokrasiye sahip çıkıyor. Bunun dışında hiçbir yöntem itibar görmeyecektir.

SANDIKTA BEDEL ÖDEYECEKLER

CHP ya birilerini göreve ya da halkı sokağa davet eder. Kendisine güvenen partiler başkalarından medet ummazlar. Sadece millete inanırlar. CHP artık bu sorumsuzluğu bir kenara bırakmalı. Millete eline taş sopa alıp, sokak sokak direnme çağrısında bulunanlar, bunun bedelini elbette sandıkta çok ağır bir şekilde ödeyecektir.

"ALLKOLLÜ HAREKET ENGELLENEMEZ" SÖZÜNE TEPKİ

Şimdi ne söyleniyor? Alkollü hareket engellenenez. Siyasetçi bunu söyler mi? Biz bu ülkeyi bu tür anlayışlara teslim edemeyiz. Kendisini idare edemeyen ülkeyi idare etmesi mümkün mü? Anayasa'nın gereğini yerine getiriyoruz ama farklı yerlere çekiliyor. Gençlerin alkolik olmasını istiyorlar. Aramızdaki fark bu.