Vali ve Rektör, Üniversite Öğrencilerine Aşure Dağıttı

Adıyaman Üniversitesi öğrencilerine Vali Ramazan Sodan ve Rektör Prof.

Dr. Talha Gönüllü tarafından aşure dağıtıldı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Topluluğunun öncülüğünde Rektörlük tarafından düzenlenen etkinlikte 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Müftü Mehmet Ali Öztürkcü, Alevi kanaat önderleri, akademik personel ve öğrenciler etkinliğe katıldı.

Eğitim Fakültesi binasının önünde kazanlar dolusu aşure öğrencilere dağıtıldı. Vali Ramazan Sodan ve Rektör Talha Gönüllü, aşureleri kendi elleriyle öğrencilere dağıttı.

Vali Ramazan Sodan, Muharrem Ayı`nın kutsal bir ay olduğunu ve bu kutsal ayda aşure dağıtıldığına dikkat çekerek, "Üniversitemiz çok güzel bir sosyal etkinlik gerçekleştirmiş. Birlik ve beraberliğin göstergesi olan bu etkinliği düzenledikleri için üniversitemize teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Talha Gönüllü ise, bu tür faaliyetlerin yapılması gerektiğinin önemine işaret ederek, "Bu toplumda bulunan her kesim bir elin parmakları gibidir. Etle tırnak gibidir. Herhangi bir ayrım olmaksızın bir arada yaşamalıyız. Bu gün bu birlikteliğin göstergesi olan bu etkinliği düzenledik" diye konuştu. Eğitim Fakültesi Türkçe Topluluğu Başkanı Ökkeş Güneş ise birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA