Tanrıverdi'den Mesob'a Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa`da Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ziyaretinde yaptığı konuşmada, gelişen ve değişen bir dünyada sıfır sorunun mümkün olmadığını belirterek, "Sorunları en aza indirmek, esnaf ve sanatkarlarımızın daha iyi işler yapmasını sağlamak için sorumluluğumuzu ve yükümlülüğümüzü biliyoruz" dedi.

Tanrıverdi'den Mesob'a Ziyaret
Tanrıverdi, Manisa`ya yeni atanan İl Gençlik Spor Müdürü Mehmet Uçak ile İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin`i makamlarında tebrik ziyaretinde bulunduktan sonra akşam saatlerinde TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Manisa Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter`i ziyaret etti. Tanrıverdi`ye ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Tanrıverdi ziyarette yaptığı konuşmada, hükümetin esnaf ve sanatkarlar içinortaya koyduğu politikaların belli olduğunu ifade ederek, "Hükümetimizin esnaf ve sanatkarlarımız için 10 yıldır uyguladığı politikalarda göz önündedir. Bizden önceki dönemlerde esnaf kardeşlerimizin sorunlarını biliyor ve bizde bu sorunların yakıcılığını derinden hissediyoruz. Hepimiz esnaf çocuğuyuz. AK Parti iktidarı ile birlikte bu sorunları aştık ve çok şükür esnafımız iyi bir noktaya geldi. Elbette gelinen noktayı yeterli bulmak mümkün değildir. Ancak sıfır sorunsuz bir noktaya gelmek de gelişen,değişen dünyada mümkün değildir. Bu anlamda sorunları en aza indirmek, esnaf ve sanatkarlarımızın daha iyi işler yapmasını sağlamak için sorumluluğumuzu ve yükümlülüğümüzü biliyoruz. TESK`in genel başkanı ve yöneticileri ile genel merkezimiz, parti yöneticilerimiz, bakanlarımız diyalog halindedir. Bu ikili diyalog sonucu çok iyi neticeler elde ediyoruz. Manisa`mız için lokal olarak bizim iş birliği yapmamız, el birliği yapmamız söz konusudur. bunu şuana kadar hep gerçekleştirdik bundan sonra dagerçekleştireceğiz" dedi

"YAPILANLARI KIYIYA İTEBİLECEK DÜŞÜNCEYE SAHİP İNSANLAR DEĞİLİZ" Tanrıverdi ve partililerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirten MESOB Başkanı Hasan Geriter, "Sosyal yaşamın kültürün ve ekonominin temel taşlarından birisi esnaf ve sanatkarlardır. Bu kesim ülkemizdeki iş yerlerine baktığımız zaman yüzde 90`nı esnaf ve sanatkar oluşturmaktadır. İstihdam da ise çalışanların yüzde 70`i yine esnaf ve sanatkarlarımızdır. Katma değerine baktığımız zaman ise Türkiye`de bu rakamın yüzde 30 ile 35`lerde olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Biz yapılanları bir kıyıya itebilecekdüşünceye sahip insanlar değiliz. Bizim için en önemli meselelerin başında diyalog, istişare geliyordu. Bundan önceki dönemlerimizde hükümetlerimiz ile bu diyalog ve istişareyi yapamamanın, sorunlarımızı ve dertlerimizi anlatamamanın sıkıntısı içerisindeydik. 3 yılı aşkın bir süredir hükümetimiz ile fevkalade diyaloglu ve istişareli bir dönemdeyiz. Elbette eksikler vardır ama artı yönleri gün geçtikçe artıyor" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Geriter, Manisa`daki esnaf ve sanatkarların sorunlarını madde madde Tanrıverdi`ye sözlü olarak aktardı. Tanrıverdi de anlatılanları dikkatle dinleyerek, kısa notlar tuttu.
Kaynak: İHA