Şike Cezalarını İndiren Kanun

``Şike davasına ilişkin iddianamede adı geçenlerisanki burada kurtarıyormuş gibi bir hava yaratılıyor.

Kesinlikle bu yanıltıcıdır''-CHP Grup Başkanvekili İnce:-''Bir pişmanlığım var. 2-B konusunda partim karar aldı.

'Oy kullanılmayacak' dedi. Ben de karara uydum. Ama şimdipişmanım keşke aslanlar gibi oyumu kullansaydım''(fotoğraflı)TBMM - 10.12.2011 - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''şike davasına ilişkin iddianamede adı geçenleri sanki burada kurtarıyormuş gibi bir hava yaratıldığını'' ifade ederek, ''Kesinlikle bu yanıltıcıdır'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen şike cezalarında indirim öngören kanunun 8. maddesi üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yarın gazetelerde ''uyuklayan milletvekili'' fotoğrafları görüleceğini, bunları da 'haber' diye yutturmaya çalışacaklarını söyledi. İnce, ''Bu şuna benziyor, 1 yılda yenilen et miktarını ziyaretçi sayısına değil de 550'ye bölerek, 'günde 320 kilogram et yedi' diyerek bizi bir ayıyla yarıştıracaklar'' diye konuştu.

İnce'nin bu sözlerini AK Parti milletvekilleri alkışladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e seslenen İnce, ''Gazeteler bir manşet atmış. Tutanaklara baktım, öyle bir şey söylememişim. Ben tutanakları esas alırım'' dedi.

AK Parti milletvekillerinden, gelecekte tutuklu milletvekillerine ilişkin pişmanlık yaşamamalarını isteyen İnce, ''Bakın, '2-B konusunda partim karar aldı. 'Oy kullanılmayacak' dedi. Ben de karara uydum. Ama şimdi pişmanım keşke aslanlar gibi oyumu kullansaydım da bir daha listeye almasalardı'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da ''şike davasına ilişkin iddianamede adı geçenleri sanki burada kurtarıyormuş gibi bir hava yaratıldığını'' ifade ederek, ''Kesinlikle bu yanıltıcıdır. Farklı odakların, farklı maksatlarla TBMM'yi itibarsızlaştırmak için yaptıkları bir propagandadır'' dedi.

Elitaş, konuşması sırasında kendisine laf atan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'na, ''Sayın Aslanoğlu hep ben konuşurken laf atıyorsunuz. Bakın Sayın İnce, Sayın Şandır ve Sayın Aslan da konuştu. Ben daha az konuşacağım. 1 dakika kaldı'' dedi.

Bazı milletvekillerinin, ''Aslan değil, Kaplan'' diye uyarıda bulunması üzerine Elitaş, ''Aslan mı dedim? Neyse aslan da kaplan da fark etmez'' diyerek espri yaptı.

Şike cezalarını indiren kanunun kabul edilmesinin ardından Genel Kurulun çalışma saatine ilişkin Danışma Kurulu önerisi getirildi. Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurulun bugün 11.00 olan toplanma saati, 13.00'e alındı.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, alınan karar doğrultusunda bugün saat 13.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

(GÜR-KUD)
Kaynak: AA