Karakoldaki dayağa TBMM takibi!

İzmir'de karakolda darp edilen kadınla ilgili soruşturmayı TBMM takip edecek.

Karakoldaki dayağa TBMM takibi!
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün, İzmir'de karakolda darp edilen kadınla ilgili soruşturmayı takip edeceklerini bildirdi.

yhan Sefer Üstün, Mecliste düzenlediği basınla sohbet toplantısında, İzmir'de bir kadının karakolda darp edilmesi olayına değindi.

Bu tür olaylardan ders alınması gerektiğine işaret eden Üstün, hem mağdurda yaralar açıldığını hem de insan hakları çerçevesinde ülkenin imajının zedelendiğini bildirdi. Olayda suçlu olanların tespiti ve onlara verilecek cezanın belirlenmesi işinin yargıçlara ait olduğunu ifade eden Üstün, ''Yargıçlarımız elbette kanunları uygulamakla mükellefler. Biz de olayın idari ve cezai soruşturma kısmını takip edeceğiz. '' dedi.

Faili meçhul cinayetler

Faili meçhul cinayetler konusunda muhalefet partisinin, ayrı bir araştırma komisyonu kurulması düşüncesinde olduğunu belirten Üstün, oysa kendilerinin bir alt komisyon kurarak konuyu üstlenmeye talip olduklarını ifade etti. Araştırma komisyonlarının görev süresinin en fazla 4 ay olduğunu kaydeden Üstün, ancak komisyonlarında böyle bir süre sınırlamasının da olmadığına dikkati çekti. Üstün, grupların da uzlaşması halinde, faili meçhul cinayetlere ilişkin bir alt komisyon oluşturabileceklerini söyledi.
Kaynak: İHA