Cihan Haber Ajansı Gündemi

10 Aralık 2011 Cumartesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya`da partisinin belediye başkanları toplantısına katılacak.

(10.30)

Görevi başında vefat eden Kuveyt Büyükelçisi Mehmet Hilmi Dedeoğlu için Dışişleri Bakanlığı’nda tören düzenlenecek. Merhumun cenazesi, aynı gün Kocatepe Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (10.45-12.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar`da bazı açılışlara katılacak. (10.00-17.00)

İlim Yayma Cemiyeti 60. yıl etkinliği düzenleyecek. Etkinliğe Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak.(09.30)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Öğrenci yurdu açılış törenine katılacak.(10.30-11.45)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Bursa Olağan İl Kongresi’ne katılacak. (19.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak Ereğli ilçe başkanlığını ziyaret edecek, çeşitli açılışlar ile amfi tiyatro temel atma törenine ve Hamsi Festivali etkinliklerine katılacak. (10.30-17.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Nevşehir’de, Hacıbektaş Kültür Derneğince düzenlenen ‘1. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü` programına katılacak. (10.15)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Manisa`da fabrika açılış törenine katılacak. (11.00)

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir`de 23. Dönem Antalya Milletvekili Taygur Süner`in yeğeninin nikah törenine katılacak. (20.00)

Eşit işe eşit ücret uygulamasının kendilerini mağdur ettiğini öne süren gelir uzmanları Ankara Kolej kavşağında tüm maliye çalışanlarının katılacağı `Uzmanlara Eşitlik Mitingi` düzenleyecek. (13.00)

Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin eğitim ve bilim politikalarını, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlediği sempozyumda tartışacak. (10.30)

Mustafakemalpaşa’dan yola çıkan şehit aileleri Bursa’da Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüp çelenk bırakacak. (10.30)

Nobel İcra Komitesi, bu yılın Barış Ödülü’nü Oslo`da törenle verecek.


Rusya’da hafta sonunda yapılan parlamento seçimlerinde iktidar partisi Birleşik Rusya’nın hile ile yüzde 49,3 oy aldığını iddia eden muhalif gruplar, başkent Moskova’daki Bolotnaya Meydanı’nda toplanacak. Moskova yönetimi gösteri için 30 bin kişiye izin verdi.


Rusya`nın başkenti Moskova`da faaliyet gösteren Türk-Rus Kültür Merkezi`nde aşure yarışması düzenlendi. Türk ve Rus ailelerin katıldığı etkinlikte aşurenin önemine dair bilgiler de verildi.


Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde rakibinin ağır darbelerine dayanamayan Rus boksör ringde yere yığıldı. Sonra sedye ile hastaneye kaldırılan boksör kurtarılamadı.


SPOR
Spor Toto Süper Lig’de 15. hafta Gaziantepspor – Eskişehirspor mücadelesiyle başlayacak. (19.00)

Bursaspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başlayacak. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam antrenman öncesi açıklama yapacak. (11.00)

Bank Asya 1. Lig’in 15. haftasında 3 karşılaşma oynanacak. Akhisar Belediye-Denizlispor, İstanbul Güngören-Sakaryaspor ve Adanaspor – Konyaspor karşı karşıya gelecek. (13.30 / 19.00)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem: Beşiktaş’tan çekinmiyoruz.