Basketbol: Thy Avrupa Ligi

09.

12.2011 - Anadolu Efes Basketbol Takımı`nın oyun kurucularından Kerem Tunçeri, THY Avrupa Ligi`nde 8. hafta karşılaşmalarında en çok asist yapan ikinci oyuncu oldu.

Lacivert-beyazlı ekibin, C Grubu`nda İtalyan temsilci EA7 Emporio Armani`yi 84-70 mağlup ettiği mücadeleyi 6 asistle tamamlayan Tunçeri, ikinciliği İtalyan ekibin oyun kurucusu Omar Cook, Caja Laboral`den Pablo Prigioni ve Montepaschi Siena`dan Nikos Zisis ile paylaşırken, birincilik ise 7`şer asist yapan Union Olimpija`dan Aleksandar Capin ve Real Madridli Sergio Rodriguez`in oldu.

Kerem Tunçeri, geçtiğimiz hafta Belgacom Spirou karşısında yine 6 asist yaparak haftanın en çok asist yapan oyuncusu olmuştu.

THY Avrupa Ligi`nde 8 karşılaşma sonunda toplam 36 asiste ulaşan tecrübeli oyuncu, maç başına ortalamasını da 4.5`e yükseltti ve ligde en çok asist yapan oyuncu kategorisinde 7. sırada yer aldı.

Lacivert-beyazlıların bir diğer oyuncusu Vlado Ilievski ise EA7 Emporio Armani karşılaşmasında 5 asist yaparak haftanın en çok asist yapan üçüncü oyuncusu oldu.

Öte yandan, EA7 Emporio Armani karşılaşmasında 4 blok yaparak pota altında önemli bir performansa imza atan Anadolu Efesli Ersan İlyasova ise 8 haftanın en çok blok yapan ismi oldu. NBA`deki lokavtın sona erecek olasıyla lacivert-beyazlı takımdaki son maçına çıkan Ersan, bu birinciliği SLUC Nancy`den Akin Akingbala ile paylaştı.

(ERC-ÇET-KAF)
Kaynak: AA