Nallıhan Okul Öncesi Okullaşmada Birinci

Okul öncesi okullaşmada Nallıhan, Ankara ilçeleri içinde büyük bir başarı yakaladı.

Nallıhan Okul Öncesi Okullaşmada Birinci
Geçtiğimiz hafta içinde, Ankara genelinde Okul Öncesi Eğitim değerlendirme çalışmaları Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde yapıldı. Yapılan değerlerdirmeler sonucunda, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Ankara ilçeleri içinde Nallıhan yüzde 90.4 oranı ile Ankara’nın en başarılı ilçesi olarak gösterildi. Nallıhan’da bu oran geçen yıl yüzde 76`yken, bu yıl büyük ilerleme kaydedildiği görüldü. Başkent Ankara’da okul öncesi okullaşma oranı yüzde 64.6 olarak belirtilirken, Nallıhan’ın başarısı herkesin takdirini kazandı.
Nallıhan’da okul öncesi eğitimde ilçe genelinde, okul öncesine yönelik 22 şubede 397 öğrencinin eğitim yaptığını söyleyen Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, "İlçemizde bir bağımsız anaokulu varken, bu yıl ikincisi Çayırhan beldemizde yapılmış olup yakında açılacak. Bu okulumuz için Kurucu müdür atanmış olup, atanan arkadaşımız çalışmalarına başlamıştır." dedi.
Ayrıca Kaymakam Demirayak, "Eğitim alanında gerek ilköğretim, gerek ortaöğretim alanında zaten Nallıhan olarak belli bir başarı oranı yakalanmıştı. Amacımız bunu daha da ileriye götürmektir. Eğitim alanındaki en büyük sorunumuz Yüksek Okul konusuydu. Nallıhan Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasıyla bu sorunda çözülmüş oldu. Ben bu konuda çalışan tüm arkadaşlarımıza ve eğitim konusunda çok duyarlı olan Nallıhan halkımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Okul Öncesi Eğitimin öğrencilerin tüm eğitim hayatlarının temeli olduğunu söyleyen Nallıhan Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, "Eğitimcilere göre insan zekasının en hızlı geliştiği dönem 4-5 yaş olup bu yaş döneminde formel eğitime tabi tutulan çocukların ilköğretimde daha başarılı oldukları ve türkçeyi daha düzgün kullanma, akademik ve sosyal yöden kendilerini geliştirdikleri tescillenmiş olduğundan Okul Öncesi Eğitime önem veriyoruz." dedi.
Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Gönen, Nallıhan`daki Okul Öncesi ve diğer bıranşlardaki başarıda Nallıhan halkının eğitime ilgili olması bizlere ve öğretmen arkadaşlara çok büyük kolaylık sağladığını ifade etti.