Karapınar’da Doğalgaz Üretimi Başlıyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde Kaymakam Ramazan Yıldırım ve Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, yakında üretime başlanacak doğalgaz arama çalışmasının yürütüldüğü sahada incelemelerde bulundu.

Karapınar’da Doğalgaz Üretimi Başlıyor

Konya’nın Karapınar ilçesi Yazomca yaylasında 3 yıldır devam eden doğalgaz arama çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Ramazan Yıldırım, yer altı zenginlikleri bakımından Karapınar’ın çok önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Yıldırım, “Doğalgaz arama çalışmasının sona ermesiyle tam bir değerlendirme yapılması mümkün olacak. Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’nin yürüttüğü etüt çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulduk. İlk başta 2 kuyu ile üretime başlanacak.” dedi.
İlerleyen zamanlarda belediye işbirliği ile Karapınar’da doğalgazdan sanayi ile kamu kurum ve kuruşlarının faydalanacağını söyleyen Kaymakam Yıldırım, “Gelişmenin olumlu sonuçlanacağını umuyoruz. Elde edilen veriler de bunun bir göstergesi. Daha fazla kuyu açılarak daha fazla hizmet vermesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.`` şeklinde konuştu.
Doğalgaz araması yapılan bölgenin incelenmesine Karapınar İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, Arar Petrol ve Gaz Arama Operasyon Müdürü Emrah Ertun, Üretim Müdürü Kamil Tozeren, Güvenlik Müdürü Mustafa Özdemir katıldı.