Facebook'ta 2011'de en çok konuşulan olaylar

Dünyada 800 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Facebook, 2011'in en popüler konularını açıkladı.

Facebook'ta 2011'de en çok konuşulan olaylar
Zirvede Usame bin Ladin, Green Bay Packers ve Casey Anthony var.

2011 yılında facebook'ta en çok konu edilen olay Usame bin Ladin'in ölümü oldu. Bu yıl içinde 800 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan facebook üzerindeki paylaşımlarda en çok konu olan kişi ve olayları içeren ve kullanıcıların durum güncellemelerinden hesaplanan "Facebook Memology 2011" sonuçları açıklandı. Buna göre, yılın en çok konu edilen olayı Usame bin Ladin'in ölümü olurken, onu Green Bay Packers futbol takımının Amerikan Futbol Ligi'nde Super Bowl'u kazanması izledi. Üçüncü sırayı ise ABD'de kızını öldürmekle suçlanan Casey Anthony'nin beraat etmesi aldı.

DİKKAT ÇEKİCİ İSİMLER

Sıralamaya giren diğer başlıklar ise, sıra dışı yaşam tarzıyla ilgili haberler ve videolarla ilgi çeken aktör Charlie Sheen, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın vefatı, Galler Prensi William'ın Kate Middleton ile evliliği, Amy Winehouse'un ölümü, Call of Duty: Modern Warfare 3 oyunu, Libya'da askeri harekatın başlaması ve Irene Kasırgası oldu.

FB VE GS İLK 10'DA

Bu yıl facebook sayfasındaki üye sayısı en hızlı artan ilk 10 spor kulübü sıralamasının ilk üçünü Barcelona, Real Madrid ve Manchester United oluştururken, Galatasaray ve Fenerbahçe de listeye dokuzuncu ve onuncu sıradan girdi. Verilere göre, insanların farklı yerlerde yüz üstü yatar halde çektirdikleri fotoğrafları facebook'a yüklemeleriyle başlayan 'planking' dalgası, 2011 yılının en popüler kültürel fenomeni oldu. facebook Memology 2011 verilerine göre diğer bazı başlıklardaki ilk 3 şöyle oluştu:

-Ünlüler: Megan Fox-Vin Diesel -Adam Sandler

- Filmler: Harry Potter-The Twilight Saga-Toy Story

- TV Programları: House -Twoa Half Men-The Simpsons

- Müzisyenler: Rihanna-Bob Marley-Avril Lavigne

- Sporcular: Leo Messi-Cristiano Ronaldo- John Cena