Bakan Bağış, Müzakereci Öğrencilerle Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülen "Müzakereci-Arabulucu Lider Öğrenci Yetişiyor" adlı projenin ekibiyle biraraya geldi.

Bakan Bağış, Müzakereci Öğrencilerle Görüştü
Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, AB Bakanlığı temsilcileri, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abbas Türnüklü ve beraberindeki öğrenci heyeti katıldı.

Projenin konusunun, "Anlaşmazlık Çözümü, Müzakere ve Akran Arabuluculuk" eğitimleri aracılığıyla müzakereci, arabulucu ve lider öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Türnüklü, bu konuda danışılması gereken en önemli kişinin Bakan Bağış olduğunu söyledi. Toplantıda, bu eğitimler aracılığıyla bir yandan okullarda ve sınıflarda öğrenciler arası şiddet azaltılırken diğer yandan geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerin, toplumun bütünleşmesine ve farklılıklarına rağmen birlik, bütünlük ve barış içinde uzlaşarak yaşamasına katkı sağlamasının önemine dikkat çekildi. Eğitimlerin son dönemde ulusal düzeyde tartışılan toplumsal barışa ve uzlaşmaya yönelik çalışmalara da uzun vadede katkı sağlayacağını vurgulayan Türnüklü, bu konuya somut yaklaşım olarak, geleceğin yetişkinlerinin bugünden barışçıl ve uzlaşmacı yetiştirilmesi için Bağış`tan destek istedi.

Proje hakkında bilgi alan Bakan Bağış ise müzakereci-arabulucu öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilerin, bu eğitimlerden sonra öfkelerini nasıl kontrol ettikleri ve şiddetten nasıl uzaklaştıkları konusunda deneyimlerini dinleyen Bağış, bir süre sohbet etti. Öğrencilerin arabuluculuk deneyimlerinden çok etkilendiğini belirtenrek, onları tebrik etti ve eğitimlerin yaygınlaşması konusunda destek vereceğini söyledi.