Ab zirvesi bugün başlıyor
Avrupa Birliği liderleri, bugün Brüksel`de Euro Bölgesi borç krizini tartışacakları kritik zirve için toplanıyor.

Zirvede asıl tartışma konusunun fazla harcama yapan ülkelere otomatik ceza verilmesi önerisi olması bekleniyor. Almanya ve Fransa, önceki AB anlaşmalarında değişiklik yaparak bu öneriyi yürürlüğe koymaya çalışacak. Bu öneriyi sertçe eleştiren İstihdam ve Sosyal İşlerden Sorumlu AB Komiseri Laszlo Andor, bir sosyal medya sitesinde yaptığı açıklamada "Otomatik yaptırımlar şaka gibi. Mali birlik toplam talebe tepki verebilen ve talebi yönetebilen kolektif, demokratik karar alma mekanizmalarına ihtiyaçduyuyor" ifadelerini kullandı.
27 üyesi bulunan Avrupa Birliği`nde 17 ülke Euro Bölgesi`nde bulunuyor. Aralarında İngiltere`nin de bulunduğu Euro Bölgesi üyesi olmayan 10 ülke, Fransa ve Almanya`nın liderliğini yaptığı Euro Bölgesi devletlerinin kendi aralarında yeni anlaşma yapması durumunda tecrit edileceklerinden çekiniyorlar.
Zirve hakkında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise AB`nin Euro`yu kurtarmak için her şeyi yapması gerektiğini belirtti.
