Vuslat Törenleri Sevgi ve Hoşgörüyle Başladı

Dünyaca ünlü İslam mütefekkir ve mutasavvıfı Mevlana Celaleddin-i Rumi`yi anma törenleri Konya`da yapılan `Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü` ile başladı.


Mevlana`yı anma etkinlikleri kapsamında resim, fotoğraf, seramik ve çini sergileri; Mesnevi sohbetleri, Mevlana hakkında seminerler, konferanslar ve her gün iki seans halinde sema programları yapılacak.
Hz. Mevlana`nın 738. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başladı. Alaattin Tepesi`nden başlayan ve Mevlana Caddesi boyunca devam eden yürüyüş Mevlana Müzesi`nde sona erdi. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Müziği Topluluğu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün sonunda Mevlana Müzesi`nde medfun bulunan Mevlana`nın manevi huzurunda Gülbang duası okundu. Duanın ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu`nun icra ettiği tasavvuf müziği eşliğinde çocuk semazenler sema yaptı.
Törenlerin ilk gün programı Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi`nde ``V. Uluslararası Konya Dünya İnançları-Çeşmeler ve Su Kültürü Fotoğraf yarışması`` ödül töreni ile devam etti. Törenin ardından Mevlana Kültür Merkezi sergi salonunda el sanatları, seramik, çini, sema heykelleri, tesbih yapımı gibi farklı konularda düzenlenen 29 serginin açılışı yapılacak. İlk gün programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni ve solist Ahmet Özhan, topluluğun diğer üyelerinin sunacağı Türk Tasavvuf Müziği konseri, ardından yapılacak Sema ayini ile tamamlanacak.