Ülser den korunma yolları

Ülser midede meydana gelen ufak yaralara ya da mide dokusunda meydana gelen zedelenmelere verilen bir isimdir. En temel atanımı ile de Midenin iç yüzündeki belirli bir kısmın aşınması sonucu meydana gelen yaraya mide ülseri denir.

Ülser den korunma yolları
Ülserin nedeni olarak dengesiz salgılanan mide asidi olarak gösterilir. Bu asit genellikle sindirim sırasında yiyecekleri sindirmek için salgılanan bir asittir. Fakat asit sindirim haricinde ya da mide boş iken salgılanması mide içinde bazı sorunlara yer açması mümkündür.

Ülser ilk olarak gastrit şeklinde kendini gösterir. Gastritin ilerlemesi ülserin başlamasına yol açar. Ülser tedavi edilmediği takdirde ciddi mide rahatsızlıklarına hatta mide kanserine kadar varabilen ciddi bir rahatsızlıktır.

Ülser sahibi kişiler beslenmelerine dikkat etmeli ve asitli yağlı kızartma türü yiyeceklerden uzak durmalıdırlar. Ek olarak doktor tedavisi ile düzenli olarak mide ilaçlarını aksatmamalıdırlar.

Ülser genetik yatkınlığı olabilen bir hastalıktır. Bir kişinin ailesinde genel olarak ülser vakaları görülüyor ise kişide de ülsere yakalanma riski vardır. Fakat dengeli beslenme ve vücut kontrolü neticesiyle ülsere yakalanmadan bir hayat sürülebilir. Bunun için kişinin özellikle beslenme şekline dikkat etmesi gereklidir.